Odyometri testi hangi bölümden alıyor?

İçindekiler:

  1. Odyometri testi hangi bölümden alıyor?
  2. Devlet hastanelerinde işitme testi yapılıyor mu?
  3. Işitme testi için hangi bölümden randevu alınır?
  4. Yenidoğan işitme testi ne kadar sürer?

Odyometri testi hangi bölümden alıyor?

Odyoloji bölümü, Kulak Burun Boğaz uzmanı tarafından yönlendirilen hastaların işitme ve denge hastalıklarının teşhisinde kullanılan pek çok testin yapıldığı bölümdür. Testler odyometrist ve odyologlar tarafından yapılmakta ve KBB uzmanları tarafından değerlendirilmektedir.

Devlet hastanelerinde işitme testi yapılıyor mu?

SGK'dan destek alarak işitme cihazı almak isteyen kişilerin, Türkiye genelindeki Devlet hastanelerinden, Tıp Fakülteleri Hastaneleri ve Vakıf üniversiteleri Hastaneleri işitme cihazı raporu almaları gerekmektedir. Bünyesinde KBB hekimi bulunmayan hastaneler işitme cihazı raporu düzenleyememektedir.

Işitme testi için hangi bölümden randevu alınır?

İşitme testi Kulak Burun Boğaz bölümü uzmanları tarafından, odyoloji bölümüne yönlendirmesi ile çeşitli testler yapılır. Bu testler Edi Pediatri, odyometrist, odyolog veya Kulak Burun Boğaz uzmanları tarafından değerlendirir.

Yenidoğan işitme testi ne kadar sürer?

Bu işlem bebeğe hiçbir zarar vermez ve canını acıtmaz. Birkaç dakika süren basit bir ölçümdür. İşitme objektif olarak değerlendirilir, bebeğin hiçbir katılımı gerekmez. Doğumdan sonra 48 saatini doldurmuş her bebeğe işitme testi yapılabilir”.