Atıfet nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Atıfet nedir ne demek?
  2. Atıfet hükümleri ne demek?
  3. Atıfet ödemesi nedir?
  4. Atıfet ne demek Osmanlıca?
  5. TCK etkin pişmanlık hangi suçlarda geçerli?
  6. Inayet delili nedir kısaca?
  7. Hak edilen ücret ne demek?
  8. Istinaf aşamasında etkin pişmanlık olur mu?
  9. Etkin pişmanlık demek suçu kabul etmek midir?
  10. İhtirâ delili nedir Ibni Rüşd?
  11. Fitab ne demek?

Atıfet nedir ne demek?

atıfet için 2 adet anlam bulundu. İyilik, bağış, kayra, lütuf, ihsan, inayet. Karşılık beklemeden gösterilen sevgi.

Atıfet hükümleri ne demek?

Etkin pişmanlık, kişinin işlediği suçtan dolayı özgür iradesiyle sonradan pişman olması, suç teşkil eden fiilin meydana getirdiği olumsuzlukları gidermesi ve ceza adaletine olumlu davranışlarıyla katkı sunması halinde atıfet hükümlerinin uygulanmasını sağlayan bir ceza hukuku kurumudur.

Atıfet ödemesi nedir?

Sosyal güvenlik alanında atıfet şeklinde ücret ödemesi ise; işverence, sigortalının istirahatli olduğu dönemlerde işyerinde çalışmamasına rağmen ücret ödemesi anlamına gelmektedir. Bu tanımdan yola çıkarsak istirahatli olduğu dönem, sigortalının çeşitli nedenlerle işyerinde geçici iş görememe halidir.

Atıfet ne demek Osmanlıca?

Koruma, sevgi, Acıma. Şefkat. Esirgeme. Hüsn-ü zan.

TCK etkin pişmanlık hangi suçlarda geçerli?

Etkin pişmanlık ve ceza indiriminin uygulandığı suçlar TCK' ya göre hırsızlık, güveni kötüye kullanma, yağma, karşılıksız yararlanma, mala zarar verme, hileli iflas, taksirli iflas veya dolandırıcılık suçlarının işlenmesi halinde etkin pişmanlık hükümleri uygulama alanı bulmaktadır.

Inayet delili nedir kısaca?

Genellikle sudûr doktrinini savunan İslâm filozoflarına göre inâyet, Allah'ın küllî bilgisi ve takdirinin kâinatın varlığı ve iyiliği yönünde tecelli etmesidir. ... Bu süreçte Tanrı'nın hususi bir kastı ve talebi bulunmamakla birlikte varlığın bu şekilde olması O'nun ilminin bir sonucudur ve O'nun rızâsına uygundur.

Hak edilen ücret ne demek?

Hak Edilen Ücret: Sigortalının ay içinde hak ettiği brüt ücret ve ücret niteliğinde ödeme (yazılacaktır). Prim, İkramiye ve Bu Nitelikteki İstihkak: Prim, ikramiye gibi istihkaklardan ilgili ay içinde yapılan ödemelerin brüt toplamı (yazılacaktır).

Istinaf aşamasında etkin pişmanlık olur mu?

Bölge Adliye Mahkemesi sanık hakkında maddi vakıa incelemesi yapıp, yeniden hüküm kurabilmektedir. Bu nedenle etkin pişmanlık hükümlerinin tatbiki kovuşturmanın devam ettiği istinaf aşamasında da mümkün olmalıdır.

Etkin pişmanlık demek suçu kabul etmek midir?

Etkin Pişmanlık Suçu Kabul Etmek midir? Aslında 'suçu kabul etmek' şeklinde bir kullanım uygulama için çok doğru bir tabir değildir. Ancak etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen kişi belirli fiilleri işlediğini kabul etmek durumundadır. ... Ayrıca bazı suç tipleri için de mağdurun zararının giderilmiş olmasıdır.

İhtirâ delili nedir Ibni Rüşd?

İbn Rüşd ileri sürdüğü inâyet ve ihtirâ' delilleriyle Allah'ın varlığını açıklar. Bu deliller her seviyeden insanın anlayabileceği açıklıkta olduğundan herkese hitap eder. Ona göre Allah'ın var oluşu bilindiğinde O'nun birliği kabul edilmiş olur. Zira Allah'ın birliğini O'nun varlığından ayrı düşünülemez.

Fitab ne demek?

Afitap kelimesinin çeşitli sözlüklerde yer alan anlamı; Güneş, çok güzel, parlak yüzlü kadın ve güler yüz anlamları ile karşımıza çıkmaktadır.