Mecmau z Zevaid nedir?

İçindekiler:

  1. Mecmau z Zevaid nedir?
  2. Mecmau z Zevaid kimin eseri?
  3. Zevaid nedir hadis?
  4. Ez Zevaid ne demek?
  5. Zevaid nedir ne demek?
  6. Sünneti Zevaid ler nelerdir?
  7. Zevaid nedir kelime anlamı?
  8. Sünneti müekkede ne demek kısaca?
  9. El Müstedrek ale's Sahihayn kimin?

Mecmau z Zevaid nedir?

Zevâid türü hadis kitaplarının en büyüğü olan bu eserde 18776 hadis-i şerif konu başlıklarına göre okuyucuya sunulmuştur. Meşhur ALTI HADİS KİTABI'ında (Kutub-u Sitte'de) olmayan oldukça nadir hadis-i şerifler ihtiva eden bu muhteşem klasik kaynak eser, sınıfındaki en büyük hadis koleksiyonudur.

Mecmau z Zevaid kimin eseri?

Muhammed Nezîr tarafından biri fihrist olmak üzere dokuz cilt halinde neşredilmiştir (Riyad 1413/1992). 5. Mecmaʿu'z-zevâʾid* ve menbaʿu'l-fevâʾid. Heysemî bu eserini yukarıda zikredilen dört zevâid ile el-Bedrü'l-münîr'i (aş.bk.) tamamladıktan sonra kaleme almıştır.

Zevaid nedir hadis?

Hadis kitapları arasında mukayese yaparak, birinin diğerine nazaran fazla olan hadislerini müstakil bir kitapta toplamak anlamına gelen zevaid, hazırlandıkları devrin şartlarına göre değişik konu ve hacimlerde ortaya çıkan bir hadis edebiyatı türünü ifade eder.

Ez Zevaid ne demek?

Zevaid, bir hadis ilmi terimi olarak; belli bir kitap veya kitapların belli kitap veya kitaplardan fazla ve farklı olarak kapsadığı hadisler, bir kitaba sonradan yapılan ilaveler anlamına gefir. ... 189/805) yazdığı altı zahiru'r-rivaye kitabından birisinin adı "ez-Ziyadat" tır.

Zevaid nedir ne demek?

1. Fazla şeyler, fazlalıklar. 2. Hizmet karşılığı olmaksızın herhangi bir sebeple meccânen verilen şey.

Sünneti Zevaid ler nelerdir?

Zevaid Sünnet: Peygamberin hayatındaki bazı güzel ve örnek davranış şekilleridir. Bunları terk etmekte sakınca olmamakla birlikte takip edilmesinde fayda olduğu düşünülür. İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in bazı sünnetleri şunlardır: Bayram namazını kılmak Peygamberin Sünnet-i Hüda niteliğindeki sünnetine örnektir.

Zevaid nedir kelime anlamı?

1. Fazla şeyler, fazlalıklar. 2. Hizmet karşılığı olmaksızın herhangi bir sebeple meccânen verilen şey.

Sünneti müekkede ne demek kısaca?

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.v.)'in devamlı şekilde işlediği fakat nadiren terk etmiş olduğu; vacip ya da farz olmayan amellerine sünnet-i müekkede denilir. ... Bu nedenle sünneti müekkede olan amelleri terk etmek günah olmamak ile birlikte sevap getiren amellerdir.

El Müstedrek ale's Sahihayn kimin?

El-Müstedrek Ale's-Sahihayn (11 Cilt) - Hakim en-Nisaburi | kitapyurdu.com.