Sıfır araç noter ruhsat ücreti kim öder?

İçindekiler:

  1. Sıfır araç noter ruhsat ücreti kim öder?
  2. Motora Plaka ruhsat çıkarma kaç para?
  3. Motosiklete plaka nasıl çıkartılır?
  4. Araç satın alırken ne kadar masraf?
  5. 2 el motora plaka nasıl çıkarılır?

Sıfır araç noter ruhsat ücreti kim öder?

Noter'de araç satışı yapılırken araç devir ücretini alıcı ödemesi gerekmektedir. Satıcı herhangi bir noter ücreti ödemesi söz konusu degildir bilginize.

Motora Plaka ruhsat çıkarma kaç para?

Araç ruhsatı çıkarma ve yenileme ücreti 2020 yılı için belirlenen ücret 224 tl'dir. Ruhsat çıkartma kaybolma, plaka değişimi, plaka çalınma, renk değişimi gibi benzer olaylar için yapılmaktadır.

Motosiklete plaka nasıl çıkartılır?

Size ruhsatı almanız ve plakayı bastırmanız için iki tane kağıt veriliyor. Ruhsat genelde 3. iş günü çıkıyor ve gidip alıyorsunuz. Plaka için de ilçenin Şoförler Odası plaka basım yerine gidip plakayı hemen bastırabilirsiniz.

Araç satın alırken ne kadar masraf?

Alıcı tarafından notere ödenecek toplam tutar 2020 yılı için 224,50 TL olarak belirlenmiştir. Toplam tutar içerisinde; 148,50 TL noter evrak bedeli, 54 TL noter ücreti, 22 TL belge baskı ücreti yer alır. Plaka değişim ücreti araç satış masrafı dışında tutulur.

2 el motora plaka nasıl çıkarılır?

Eğer ikinci el motor alıyorsanız herhangi bir belge götürmenize gerek yok. Direkt kimliğiniz ile notere gidip devir işlemlerini yapmanız yeterlidir. Sadece ruhsat ücreti ödersiniz. Plakanızı beğenmediyseniz veya yenisini çıkarmak istiyorsanız yine ruhsata ek olarak 55 tl ödemeniz gerekecektir.