Ortopedik yastık neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Ortopedik yastık neye iyi gelir?
  2. Ortopedik yastık nasıl yatılır?
  3. Boyun Destekli Ortopedik yastık nasıl kullanılır?
  4. Visco Yastık nasıl olur?
  5. Yastıklar ne sıklıkla değiştirilmeli?
  6. Yastık ne kadar sürede değiştirilmeli?

Ortopedik yastık neye iyi gelir?

Ortopedik yastık, uyurken vücut pozisyonunu düzeltmek için tasarlanmış bir yastıktır. Sağlıklı bir uyku için tasarlanmıştır. Ayrıca, uyandığınız zaman baş, boyun ağrısı oluşmaması ve dinlenmiş bir şekilde uyanmanıza yardımcı olur.

Ortopedik yastık nasıl yatılır?

Özellikle yatan kişi, bu tür anatomik yastıklarda yüksek olan kısmı kullanmalı, ve boyun kısmını yüksek yere oturtmalıdır. Yüksek bölüme yattığı zaman ortopedik yastıklar ısıya duyarlı yastıklar olduğu için ısıyla ve ağırlıkla beraber yavaş yavaş inerek boyundaki bütün boşlukları dolduruyor.

Boyun Destekli Ortopedik yastık nasıl kullanılır?

Ortopedik yastık nasıl kullanılır derseniz boynu yatağa paralel duruma getirip uyumak gerekiyor. Ancak bunun yerine kafamızı 45 derecelik bir açıyla yatağın arkalığına dayayıp o şekilde uyursak boyun ağrısı çekebiliriz. Dolayısıyla ergonomik açıdan yastığın hiçbir şekilde kişiye faydası olmaz.

Visco Yastık nasıl olur?

Ortopedik yastık, Visco adı verilen özel bir sünger ile yapılır. Bu özel sünger sayesinde nasıl yatarsanız yatın, sünger yattığınız şekli alır ve boynunuzun boşluklarını doldurur. Ayrıca omurganın şekline uygun tasarlandığı için, uyurken de boynunuzun koruması gereken şekli sağlar.

Yastıklar ne sıklıkla değiştirilmeli?

- Yastık kılıflarını temizlemeden tozlardan kurtulmanız gerekmektedir. Tozlu olduğu zaman temizleme işlemi sağlıklı olmayacaktır. - Nevresim, çarşaf ve yastık kılıfları haftada en az 1 ortalama 2 kere değiştirilmelidir. Nevresim, çarşaf ve yastık kılıfları 60 derece de yıkanmalı ve iyice kurtulmalıdır.

Yastık ne kadar sürede değiştirilmeli?

Onları havalandırmak yetmiyor. Uzmanlar onları en az 2-3 yılda bir değiştirmeyi ya da dondurucuda tutmayı veya kaynatmayı öneriyor. Dondurmak ve kaynatmak neredeyse imkânsız bir şey. En iyi çözüm yolu ise yastıkların 2-3 yılda bir yenilenmesi olarak ortaya çıkıyor.