Yüksek araçlara ne denir?

İçindekiler:

  1. Yüksek araçlara ne denir?
  2. Crossover motosiklet ne demek?
  3. SUV ve crossover farkı nedir?
  4. SUV aracı ne demek?
  5. SUV Cuv nedir?
  6. Crossover ne demek ses sistemi?
  7. Basketbol saha ölçüleri ne kadardır?

Yüksek araçlara ne denir?

SUV açılımı; Sport Utility Vehicle, Türkçe'si Spor Amaçlı Taşıt. Hem minivan, hem station wagon hem de çekme özelliğine sahip olan yüksek araçlara denir. Bu araçlar asfalt yollarda ve hafif arazilerde yol alabilirler. SUV araçlar genellikle dört tekerden çekme özelliğine sahiptirler.

Crossover motosiklet ne demek?

Crossover ismi ise CUV yani Crossover Utility Vehicle kısaltmasından geliyor. Crossover kelimesi “karşıya geçmek” demektir. ... Crossover kasa için genel olarak “Sedan, Hatchback veya Station Wagon aracın platformunu kullanan hafif arazi şartlarına uygun SUV özellikleri gösterebilen araçlardır” denilebilir.

SUV ve crossover farkı nedir?

Crossover ve SUV araçlar arasındaki temel fark şasidir. SUV araçlarda şasi, tamamen bu araçlar için üretiliyor veya pikap şasisi bulunuyor. Crossover araçlarda ise sedan, hatchback veya station wagon şasileri kullanılıyor ve araç yükseltiliyor. Yani crossover araçlar, binek otomobil şasisi üzerine yerleştiriliyor.

SUV aracı ne demek?

Sport utility vehicle ya da SUV (Türkçe: spor amaçlı taşıt) hem çekme kapasitesi hem de kamyonet özelliğine sahip yolcu taşıma aracıdır. Araç hem minivan hem de station wagon özelliklerini bir arada barındırır. Bunun yanında asfalt harici arazilerde hareket edebilir.

SUV Cuv nedir?

Crossover veya CUV (crossover utility vehicle), SUV ve binek otomobil birleşimi bir araç türüdür. Crossoverler önden çekiş veya arkadan itiş düzenekli ya da dört tekerlekten çekişli olarak sunulmaktadırlar ve hafif arazi yeteneklerine sahiptirler.

Crossover ne demek ses sistemi?

Crossover amfiden çıkıp hoparlöre giden frekansları düzenleyen bir cihazdır. crossover her hoparlöre ihtiyacı olduğu frekansı yollayarak kulağımızın bütün frekansları doğru almasına yardımcı olur. Crossover sayesinde her hoparlöre doğru sinyal gider.

Basketbol saha ölçüleri ne kadardır?

Oyun alanı ölçüleri NBA'de 94 feet (28,65m) uzun kenar ve 50 feet (15,24m) kısa kenar olarak belirlenmiştir.