Katılım payı yardımı nedir?

İçindekiler:

  1. Katılım payı yardımı nedir?
  2. Hangi durumlarda sağlık hizmetlerinden katılım payı alınmaz?
  3. Katılım payı kimlerden alınır?
  4. Hangi sağlık hizmetlerinden katılım payı alınır?
  5. İlaç katılım payı kimlerden alınmaz?
  6. Raporlu ilaçlardan katkı payı alınır mı?
  7. Ek 4 D listesi ne demek?
  8. Sağlık hizmetlerinde katılım payı ne kadar?

Katılım payı yardımı nedir?

Katılım payı yardımı sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için; genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olduğu kişiler tarafından ödenen tutardır.

Hangi durumlarda sağlık hizmetlerinden katılım payı alınmaz?

(1) İş kazasına uğrayan veya meslek hastalığına tutulan sigortalıdan, bu durumları nedeniyle sağlanan sağlık hizmetleri için SUT'un 1.8.1 (ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payı), 1.8.2 (ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payı) ve 1.8.3 (tıbbi malzeme katılım payı) numaralı maddelerde ...

Katılım payı kimlerden alınır?

5510 sayılı Kanun – Madde 68'e göre katılım payı alınacak olanlar:
  • Ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi.
  • Vücut dışı protez ve ortezler .
  • Ayakta tedavide sağlanan ilaçlar.
  • Kurumca belirlenecek hastalık gruplarına göre yatarak tedavide finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri.
BE

Hangi sağlık hizmetlerinden katılım payı alınır?

5- Katılım payı alınacak sağlık hizmetleri a) Hekim ve diş hekimi muayenelerinde, b) Vücut dışı protez ve ortez kullanımlarında, c) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde, bu Tebliğ esaslarına göre katılım payı alınır.

İlaç katılım payı kimlerden alınmaz?

Emeklilerden Alınan Katılım Payları Birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında hekim ve diş hekimi muayenesinden katılım payı alınmıyor. Vücut dışı protez ve ortezlerden, SGK'dan gelir elde edenler ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yüzde 10 oranında katılım payı alınıyor.

Raporlu ilaçlardan katkı payı alınır mı?

Sağlık raporu ile belgelendirilmek koşuluyla Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki hasta katılım payından muaf ilaç listesindeki ilaçlardan katılım payı alınmaz. Bunun dışındaki ilaçlardan katılım payı alınır.

Ek 4 D listesi ne demek?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Sağlık Uygulama Tebliği'nin 4.1.6-(5) numaralı maddesinde yer alan, “Kurumca katılım payından muaf tutulan hastalıklar, hastalıkları tanımlayan ICD-10 kodları ve bu hastalıklarda kullanılacak ilaçların yer aldığı EK-4/D Listesi, “Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesi” (EK-4/D) ...

Sağlık hizmetlerinde katılım payı ne kadar?

· İkinci ve üçüncü basamak resmi sağlık hizmeti sunucularında 5 TL öngörülen katılım payı; kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için gelir ve aylıklarından, diğer kişiler için eczanelerce kişilerden, tahsil edilir.