Praziquantel nedir ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Praziquantel nedir ne için kullanılır?
  2. Praziquantel nerede kullanılır?
  3. Praziquantel enjeksiyon nedir?
  4. Droncit tablet ne ise yarar?
  5. Albendazole ne işe yarar?
  6. Anipracit ne için kullanılır?
  7. Niklovet ne için kullanılır?
  8. Andazol günde kaç defa kullanılır?
  9. Andazol hangi hastalıklarda kullanılır?
  10. Bavet Wormtal nasil kullanilir?
  11. Aniprazol nedir?
  12. Levapar nedir?

Praziquantel nedir ne için kullanılır?

Praziquantel, kısmen hidrojenlenmiş piridin izokinolin türevi. Pirantel, kolinerjik bir agonist olarak etki gösterir. Etki tarzı, parazitin nikotinik kolinerjik reseptörlerini uyarıp spastik felce neden olarak mide-bağırsak sisteminden peristaltik hareketlerle atılmasını sağlama şeklindedir.

Praziquantel nerede kullanılır?

Praziquantel, insanlarda hidatidosis'e neden olan Echinococcus türlerine karşı çok yüksek etki göstermesi nedeniyle özellikle köpek ve kedi kliniğinde geniş bir kul‐ lanım alanı bulmuştur.

Praziquantel enjeksiyon nedir?

Praziquantel, izokinolin bileşiklerinden geniş spektrumlu anticestodal (şeritlere etkili) etkili bir ilaçtır. Etkisini; şeritlerin zar geçirgenliğini bozarak glikoz alımını engellemek ve parazitlerin enerji depolarını tüketmek suretiyle gösterir.

Droncit tablet ne ise yarar?

Etken maddesi praziquantel olan, kedi ve köpeklerde tenyalara karşı mücadelede ve korunmasında kullanılan, enjeksiyonluk çözeltidir.

Albendazole ne işe yarar?

Albendazol, birçok parazitik enfeksiyonun tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Anipracit ne için kullanılır?

Anipracit Enjeksiyonluk Çözelti'nin önerilen farmakolojik dozu 5,7 mg Prazikuantel/kg vücut ağırlığıdır. Pratik doz dri alt ya da kas içi yolla her 1 kg vücut ağırlığı için 0.1 ml'dir. (1 ml/10 kg vücut ağırlığı). Köpek ve kedilerde sestodlardan (şerit) ileri gelen invazyonların tedavisinde endikedir.

Niklovet ne için kullanılır?

Etken maddesi praziquantel olan, koyunlarda, atlarda ve 10 kg ve üstü köpeklerde , delibaş hastalığı tedavisinde ve parazitlerle mücadelede kullanılan, tablet formunda olan ağızdan alınan bir tarafı çift çentikli bağırsak parazit ilacıdır.

Andazol günde kaç defa kullanılır?

Taeniasis (T.saginata, T.solium) ve Strongyloidiasis: Günde mg albendazol (2 adet ANDAZOL® 200 mg Film Tablet) 3 gün art arda alınır. Tedavi 3 hafta sonra tekrarlanabilir.

Andazol hangi hastalıklarda kullanılır?

bağırsak kurtlarının neden olduğu belirli enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. etken maddesi albendazol olan iç parazit ilacını evcil hayvanlarınızda kullanabilirsiniz.

Bavet Wormtal nasil kullanilir?

UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZU Pratik doz köpek için, her 10 kg canlı ağırlık başına 1 tablet dozundadır. Hayvanların ağırlıklarına göre tabletler bölünerek de verilebilir. Tabletler köpeklere doğrudan verilebileceği gibi, gıda içine koyularak da verilebilir.

Aniprazol nedir?

ANİPRAZOL KK geniş anticestodal etkili praziquantel ile antinematodal etkili fenbendazolün bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş; köpek ve kedilerdeki şerit ve yuvarlak kurtların mücadelesinde kullanılan bir üründür.

Levapar nedir?

Kanatlı hayvanlardaki mide-barsak ve akciğer kıl kurtları ile askaridler ve diğer yuvarlak kurtlardan ileri gelen parazitoz olgularının sağaltımında kullanılır.