Makale formatında yazı nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Makale formatında yazı nasıl yazılır?
  2. Iyi bir araştırma nasıl yapılır?
  3. Bulgular kısmına ne yazılır?
  4. Bilimsel bulgu ne demek?
  5. Istatistikte ölçek türleri nelerdir?
  6. Eşit oranlı ne demek?

Makale formatında yazı nasıl yazılır?

Makale yazımında, Times New Roman yazı karakteri kullanılmalıdır. Karakterler 12 punto büyüklüğünde, satır aralıkları 1,5 nk olmalıdır. Sayfa yapısı tek kolon, yazı sayfanın her iki tarafına yaslanmış şekilde kaydedilmelidir. Ayrıca tüm sayfalara numara verilmelidir.

Iyi bir araştırma nasıl yapılır?

Başarılı bir araştırma bir yenilik veya çözüm getirmeli, ya da bir görüşü bilimsel olarak savunmalıdır. Bilimsel sürece veya sorunların çözümüne katkıda bulunması beklenen bir araştırmanın toparlayıcı, bilinmeyenleri açıklayıcı, bilinenleri ise geliştirici nitelik taşıması gerekir.

Bulgular kısmına ne yazılır?

Bilimsel makalede bulgular bölümüne kadar bilimsel makalede özet, giriş ve yöntem bölümü verilmiştir. Bulgular bölümüne gelen okuyucunun dikkatini tekrar toparlaması için bu bölümün başında kısa bir giriş yazılır.

Bilimsel bulgu ne demek?

Bulgu: Araştırmanın amaçları doğrultusunda yapılan veri toplama ve analiz aşamasının ardından problemin çözümüne ışık tutan bilgidir. Yani araştırma sonucunda kullanıma hazır hale gelen üründür. ... Bilimsel araştırmalarda genellikle olgusal bulgular hedeflenir.

Istatistikte ölçek türleri nelerdir?

Ölçek türlerini sırası ile inceleyelim.

  • Sınıflama (Nominal) ölçek. ...
  • Sıralama (Ordinal) ölçek. ...
  • Eşit aralıklı (Interval) ölçek. ...
  • Oranlı (Ratio) ölçek.

Eşit oranlı ne demek?

Eşit Oranlı Ölçek. Buradaki sıfır gerçek sıfırı temsil eder. En nitelikli ve en çok bilgiyi veren ölçek türüdür. Bütün matematiksel ve istatistiksel işlemler yapılmaktadır.