Tesisat şaftı ne demek?

İçindekiler:

  1. Tesisat şaftı ne demek?
  2. Metro şaftı nedir?
  3. Maden şaftı nedir?
  4. Şaftın görevi nedir?
  5. Kardan milinin görevi nedir?

Tesisat şaftı ne demek?

Yapılarda bulunan elektrik tesisatı, sıhhi tesisat, mekanik tesisat gibi sistemleri temelden çatıya aktaran tünellere şaft boşluğu denir. Çok katlı yüksek yapılarda asansör boşluğuna da şaft boşluğu adı verilir. Şaft boşluğu yapıların en önemli elemanlarından biridir. ... Bu sayede tesisat sistemleri her kata ulaştırılır.

Metro şaftı nedir?

Metro şaftları, tüm kazı faaliyetlerinin yürütülebilmesi, her türlü iş makinesin tünellere indirilip çkarlabilmesi, bütü › n tahkimat malzemelerinin tünellere erişebilmesi ve kazılan bütün hafriyatın uzaklaştırılabilmesi için tek ulaşım yoludur.

Maden şaftı nedir?

Bir makinenin dönme hareketini doğrudan doğruya kasnak, dişli veya pervane vasıtası ile başka bir makine parçasına, havaya veya suya iletmeye yarayan çelik mil.

Şaftın görevi nedir?

Şaft, şanzımanın çıkış milinden aldığı hareketi diferansiyel kutusuna iletiyor. Şanzımanın torku, diferansiyele, oradan da aks milleri ve tekerleklere iletiliyor. Güç aktarımları ve bu gücün tekerleklere iletilmesinde önemli bir rolü bulunuyor.

Kardan milinin görevi nedir?

Şaft mili yani kardan mili, şanzımanın çıkış milinden aldığı hareketi diferansiyel kutusuna iletmekle görevlidir. Şanzımanın torku, diferansiyele, oradan da aks milleri ve tekerleklere iletilir. Ayrıca vites kutusuyla diferansiyel arasındaki bağlantıyı sağlayan da şaft milidir.