Ahmak ıslatan ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Ahmak ıslatan ne demek TDK?
  2. Ahmak ıslatan diğer adı nedir?
  3. Ahmak ıslatan nasıl?
  4. Ahmak nasıl yazılır?
  5. Ahmak ıslatan ne zaman çıktı?
  6. Ahmak ıslatan ne zaman cikti?
  7. Ahmak nasıl yazılır TDK?
  8. Ahmak hakaret mi?
  9. 366 gün hangi albümde?
  10. Ahmak ıslatan hangi Yağış?
  11. Ince ince yağan yağmur nedir?
  12. Sağanak yağış ne oluyor?
  13. Ahmak herif ne demek?

Ahmak ıslatan ne demek TDK?

Deyimde kullanılan ahmak kelimesi aklını ve becerilerini yeterli düzeyde kullanamayan kişi anlamını taşmaktadır. Ahmak Islatan Ne Demek? ... Bu deyim ince ince yağan yağmurlar için kullanılmaktadır. Çok ince ama sık bir şekilde yağan yağmura ahmak ıslatan denir.

Ahmak ıslatan diğer adı nedir?

Çisenti (ahmak ıslatan yağmur), çoğunlukla stratüs bulutlarından düşen; toz gibi ince damlacıklardan oluşan ve bu damlacıkların çapının 0.5 milimetreden daha küçük olduğu yağış türüdür. Çisenti yağışları halk tabiri ile “ahmak ıslatan yağmuru” şiddeti oldukça düşük yağış türüdür.

Ahmak ıslatan nasıl?

Bu kelime genellikle Ahmak ıslatan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ahmakıslatan şeklinde olmalıdır.

Ahmak nasıl yazılır?

TDK'ya göre ahmak kelimesi anlamı şöyledir: Ahmak: Aklını gerektiği gibi kullanmayan, bön, budala, aptal. Aynı zamanda ahmak kelimesinin eş anlamlı kelimeleri bön, budala ve aptal kelimeleridir.

Ahmak ıslatan ne zaman çıktı?

Ahmak Islatan/Çıkış tarihi

Ahmak ıslatan ne zaman cikti?

Ahmak Islatan/Çıkış tarihi

Ahmak nasıl yazılır TDK?

TDK'ya göre ahmak kelimesi anlamı şöyledir: Ahmak: Aklını gerektiği gibi kullanmayan, bön, budala, aptal. Aynı zamanda ahmak kelimesinin eş anlamlı kelimeleri bön, budala ve aptal kelimeleridir.

Ahmak hakaret mi?

Yukarıdaki bilgiler ışığında "ahmak" kelimesinin hakaret suçu olacağı söylenebilir. Ancak bu kelime için herhangi bir yargı kararı bulunmuyor. Yine de "ahmak" hakaret kabul edilen kelimeler içinde değerlendiriliyor. Hakaret suçu, TCK md. 125-131 arasında şerefe karşı suçlar başlığı altında düzenlenmiştir.

366 gün hangi albümde?

Albüme Pesimist EP 6 - Ahmak Islatan'da bulunmayan 4 yeni şarkı eklendi. Ayrıca Sagopa Kajmer'in daha önce single olarak yayımlayıp kliplendirdiği "366.Gün" ve "Sertlik Kanında Var Hayatın" parçaları da bu albüme eklendi.

Ahmak ıslatan hangi Yağış?

Ahmak Islatan Yağmur terimi Türkiye'de incecik yağan çisenti için veya ince taneli olmasına karşın insanları ıslatıcı etkisi bunun aksine oldukça etkili, aşırı doygun haldeki sis bulutundan kaynaklanan yağış için kullanılır.

Ince ince yağan yağmur nedir?

Püsen püsen “İnce ince, yavaş yavaş yağan yağmur” (Muğla, Denizli, İçel, Malatya); püsenlemek (~ pisenlemek), piseŋ piseŋ yağmak (Muğla) “Kar, yağmur ince ince, yavaş yavaş yağmak” anlamındadır.

Sağanak yağış ne oluyor?

Konvektif bulutlardan oluşan ve yere düşen katı veya sıvı haldeki yağış. Sağanak yağışı diğer yağış şekillerinden ayıran özellikler; süresinin kısa olması, yağışın ani başlayıp ani bitmesi, yağış yoğunluğunun ani değişimi ve gökyüzünün görüntüsünün hızlı değişimidir. ...

Ahmak herif ne demek?

TDK SÖZLÜK ANLAMI. Ahmak kelimesinin anlamı TDK'da şu şekilde tanımlanıyor: "Aklını gereği gibi kullanamayan, bön, budala, aptal." "Aptal" anlamında kullanılan bu kelime, aklı olup da aklını kullanmayana veya kullanamayana denir. Yani ahmak, aklı az, görüşü kısa, basiretsiz, kötü huylu kişidir.