Gıda Kalite Kontrol ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Gıda Kalite Kontrol ne iş yapar?
  2. Gıda Kalite Kontrolü Nedir?
  3. Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi nerelerde çalışır?
  4. Gıda kalitesi nedir?
  5. Gıda kalite karakteristikleri nelerdir?

Gıda Kalite Kontrol ne iş yapar?

Doğru alerjen etiketlemesi için tüm ambalajı kontrol etmek, Ürün kalite sorunlarını ilgili yönetim birimlerine raporlamak, Üretim personeline gıda güvenliği eğitimi vermek, Kurum bilgileri gizliliğini korumak.

Gıda Kalite Kontrolü Nedir?

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı; gıda hammaddesi işleyen küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde üretim biriminin kalite kontrol ve üretim departmanlarında yöneticilere yardımcı olacak ve bu amacı gerçekleştirecek ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan 2 yıllık bir yükseköğretim programıdır.

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi nerelerde çalışır?

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi bölümünün iş imkânları, gıda sektörünün kamu veya özel kurum ve kuruluşlarında mevcuttur.
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı kuruluşlar,
  • Hıfzıssıhha Enstitüsüne bağlı kuruluşlar,
  • İl Sağlık Müdürlüklerine bağlı kuruluşlar,
  • Belediyelerin ilgili birimleri,
Daha fazla öğe...

Gıda kalitesi nedir?

Gıda kalitesi “tüketicinin tercihinde rol oynayan, her biri ayrı ayrı ölçülüp kontrol edilebilen, söz konusu gıda ünitesini diğerlerinden ayırt etmeye yarayan karakteristiklerin bileşimi” olarak tanımlanmaktadır.

Gıda kalite karakteristikleri nelerdir?

Gıdaların kalite karakteristikleri genelde 3 grup altında sınıflandırılmaktadır. Bunlar, - kantitatif karakteristikler, - gizli karakteristikler - ve duyusal karakteristikler (tüketicinin duyuları : görme, dokunma, tatma, koklama ve işitme) olarak ifade edilmektedir.