Yeşil yumurtanın özelliği nedir?

İçindekiler:

  1. Yeşil yumurtanın özelliği nedir?
  2. Yeşil yumurtanın tanesi ne kadar?
  3. Yesil yumurta ne Yumurtasidir?
  4. Renkli tavuk var mı?
  5. Mavi yumurtlayan tavuğun fiyatı kaç para?

Yeşil yumurtanın özelliği nedir?

Anavatanı Şili olan Araucana türü mavi yeşil yumurta içeriğinde bol miktarda selenyum ve protein yer alıyor. Yüksek oranda A,B,D,E vitaminleri ile çinko, folik asit,Omega-3 yağı, kalsiyum,protein ve demir içeren mavi yeşil yumurta faydaları büyük oranda sahip olduğu bu değerli besin kaynaklarına borçlu.

Yeşil yumurtanın tanesi ne kadar?

Yeşil yumurta fiyatları adet bazlı 15 – 25 TL arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Yesil yumurta ne Yumurtasidir?

Son zamanlarda ünlenen yeşil yumurta, merkezi Şili olan 'Araucana' ırkına ait tavuklardan çıkıyor. Kolesterol değerinin asgari miktarda olması, kalori değerinin çok yüksek olması, boyutu ve rengiyle diğer yumurtalardan farklı olan yeşil yumurta ülkemizde Bursa İnegöl'de üretiliyor.

Renkli tavuk var mı?

Genetiğiyle oynanarak mavi renkte yumurtlayan tavuk ırkları Arkansas Blue adı verilen tavuk cinsi ise, Amerika'nın Arkansas eyaletindeki araştırmacılar tarafından geliştirilen bir tavuk cinsidir. Tıpkı Cream Legbar gibi melez olan bu tür tavuklar da mavi renkli yumurtalar bırakmaktadır.

Mavi yumurtlayan tavuğun fiyatı kaç para?

Geçtiğimiz yıllarda bu cins tavukların fiyatı tavuk başına 150 TL ile 200 TL arasında değişiyordu. Günümüzde ise mavi yumurtlayan tavuk fiyatları tavuk başına 500 TL ile 2.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Yıllık yumurta üretimleri ortalama 120-180 adettir.