Konya Karatay Medresesi Kim tarafından?

İçindekiler:

  1. Konya Karatay Medresesi Kim tarafından?
  2. Karatay Medresesi kimin dönemi?
  3. Sivas Gök Medresesi kim tarafından yapılmıştır?
  4. Karatay Medresesinde hangi seviyede eğitim verilmistir?
  5. Çifte Minareli Medrese kim tarafından yapılmıştır?

Konya Karatay Medresesi Kim tarafından?

Karatay medresesi Sultan II. İzzeddin Keykavus devrinde Emir Celaleddin Karatay tarafından 649 Hicri(1251 miladi) yılında yaptırılmıştır. Mimarı bilinmemektedir. Osmanlılar devrinde de kullanılan medrese XIX. Yüzyılın sonlarında terk edilmiştir.

Karatay Medresesi kimin dönemi?

Karatay Medresesi, Sultan II. İzzeddin Keykavus Devrinde, Emir Celaleddin Karatay tarafından, 649, H. (1251 M.) yılında yaptırılmıştır. Mimarı bilinmemektedir. Osmanlı Devrinde de kullanılan medrese XIX. yüzyılın sonlarında terk edilmiştir.

Sivas Gök Medresesi kim tarafından yapılmıştır?

Gök Medrese ya da diğer adıyla Sahibiye Medresesi, Sivas'ta yer alan medresedir. Anadolu Selçuklu Devleti döneminde, batı yönünde giriş kapısının yer aldığı ana büyük kapı üzerindeki kitabesinden anlaşıldığına göre 1271 yılında Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından Mimar Kaluytan'a (Kaluyan el-Konevi) yaptırılmıştır.

Karatay Medresesinde hangi seviyede eğitim verilmistir?

Medreseler orta ve yüksek öğretim düzeyinde eğitim yapardı.

Çifte Minareli Medrese kim tarafından yapılmıştır?

Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad'ın kızı Hüdâvent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılmış olan bu tarihi yapı, Anadolu'nun en büyük sanat şaheserlerinden biridir. Hüdâvent Hatun'dan dolayı "Hatuniye Medresesi" olarak da adlandırılır. .