Bibliyografik nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Bibliyografik nasıl yazılır?
  2. Bibliyografya ve Kaynakça aynı mı?
  3. Tez çalışması nasıl kaynak gösterilir?
  4. Künyelenmek ne demek?
  5. Internet adresi dipnotta nasıl gösterilir?

Bibliyografik nasıl yazılır?

Makalelerin bibliyografya yazımında da sıra şu şekilde olmalıdır. Yazarın önce soyadı, sonra adı yazılır. Akabinde makalenin ismine yer verilir. Daha sonra sırası ile içinde bulunduğu kitabın ismi, basıldığı yer, seri sayısı, basım yeri, basım yılı, makalenin yer aldığı sayfalar ve eserin boyutu şeklinde devam eder.

Bibliyografya ve Kaynakça aynı mı?

kaynakça Belli bir konu, yer ya da dönemle ilgili yayınların tümünü kapsa- yan ya da en iyilerini seçen yapıt. Bibliyografya, bibliyografi. En iyilerini seçen sözü de uygun düşmemiş, cümlede ya da tekrar edilmiş. Anlaşılan bibliyografya için kaynakça, karşılık olarak gösterilmiş.

Tez çalışması nasıl kaynak gösterilir?

Yazar Adı Soyadı, Tez Adı (Yüksek Lisans Tezi/Doktora Tezi, Üniversite Adı, Yıl; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Tez Adı, Sayfa Numarası.

Künyelenmek ne demek?

1. Künyesini tespit etmek, adlandırmak. 2. Bitkilerin sap ve dallarına o bitkiyle ilgili gerekli bilgiler bulunan levhalar bağlamak.

Internet adresi dipnotta nasıl gösterilir?

Web sayfalarının dipnot gösterim şekli: Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”, erişim: Gün Ay Yıl, Web adresi. Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”.