Yabani Nanenin faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yabani Nanenin faydaları nelerdir?
  2. Yaban nanesi nedir?
  3. Dag nanesi neye iyi gelir?
  4. Dağ nanesi yenir mi?
  5. Yarpuz bitkisi nasıl kullanılır?
  6. Taş nanesi neye iyi gelir?
  7. Narpuz ne demek?
  8. Yarpuz otu nasıl tüketilir?
  9. Narpuz otu nedir?
  10. Yarpuz nasil bir bitkidir?
  11. Taş nanesi çayı nasıl yapılır?
  12. Yarpuz salatası nasıl yapılır?
  13. Yarpuz çayı nasıl yapılır?
  14. Narpuz nerede kullanılır?

Yabani Nanenin faydaları nelerdir?

Yaban nanesi midede oluşan gazın giderilmesinde ve iştahın açılmasında etkin bir rol oynar mide de oluşan ağrıların da giderilmesinde etkili olan bitki bugün olduğu kadar eski dönemlerde de aktar dükkanlarında özellikle midevi amaçlar için aranırdı. Çünkü bileşiminde uçucu yağ, tanen ve acı madde vardır.

Yaban nanesi nedir?

Filiskin, narpuz, pülüskün, yabani nane, su nanesi diye de bilinen yarpuzun botanik adı Mentha pulegium. Ballıbabagiller familyasından, 10-30 santim boyunda bir bitkinin yaprakları.

Dag nanesi neye iyi gelir?

Mideyi ısıtır ve kuvvetlendirir, kaynatılmış suyu, öksürüğe, akciğer hastalıklarına, nefes darlığına, ağız kokusuna, hıçkırığa, baş ağrısına, asabi ağrılara, ağız yaralarına ve zehirlenmelere karşı faydalıdır. Balgamı, safrayı, idrarı ve adet kanamasını da söktürür.

Dağ nanesi yenir mi?

Özellikle etli yemeklerde baharat olarak kullanılır. Lezzetli bir o kadar da aromatiktir. Kokusu diğer tüm nane çiçeklerinden farklı olan Dağ nanesi, özellikle parfüm sektöründe kullanılır. Kurutulan yaprakları demlenerek içilebilen bir türdür.

Yarpuz bitkisi nasıl kullanılır?

Kullanım Şekli : 1-2 tatlı kaşığı kurutulmuş yarpuz yaprağı üzerine 1 bardak kaynar su dökülür. 10-15 dakika süreyle demlendirilir. Çay, günde üç kez içilebilir. UYARI : Fazla yenirse göz kararması ve baş dönmesi yapar. Düşüğe neden olabileceği için gebelikte yarpuz alınmamalıdır.

Taş nanesi neye iyi gelir?

-Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. -Ülsere ve mide yanmasına iyi gelir. -Kusmayı, mide bulantısını ve ağrısını önler. -Grip, bronşit gibi soğuk algınlıklarında ve öksürükte faydalıdır.

Narpuz ne demek?

NARPUZ OTU, yabani nane olarak da bilinen mis gibi bir kokuya sahip hoş aromalı bir bitkidir. Bu hoş aromalı, şifalı bitki özellike Ege ve Akdeniz bölgesinde neredeyse her yerde, kolayca kendiliğinden yetişir. Su nanesi, filiskin, pülüskün, yarpuz isimleriyle de bilinir.

Yarpuz otu nasıl tüketilir?

Yarpuzun kurusu ya da tazesi baharat olarak yemeklere, salatalara, çorbalara katılır. İçine yarpuz giren yemekler nefesin de hoş kokmasını sağlar. Kokusunun sinmesi amacıyla yarpuz yaprakları su dolu testilerin ya da sürahilerin ağız kısmında tıpa olarak kullanılır.

Narpuz otu nedir?

NARPUZ OTU, yabani nane olarak da bilinen mis gibi bir kokuya sahip hoş aromalı bir bitkidir. Bu hoş aromalı, şifalı bitki özellike Ege ve Akdeniz bölgesinde neredeyse her yerde, kolayca kendiliğinden yetişir. Su nanesi, filiskin, pülüskün, yarpuz isimleriyle de bilinir.

Yarpuz nasil bir bitkidir?

Botanik Bilgi : Ballıbabagiller familyasındandır. 10 -30 cm. boylanabilen, çok yıllık dayanıklı otsu bitkidir. Diklemesine veya toprağın üzerine yatarak gelişen iki türü vardır. Gövdesi ve yaprakları tüylüdür.

Taş nanesi çayı nasıl yapılır?

Nane çayını hazırlamak için 6-8 bardak sıcak suyun olduğu demliğe poşet çayı veya nane yapraklarını yerleştirin ve 4-6 dakika bekleyin. Nane çayınızı biraz limon ve bir miktar şeker ile de tatlandırabilirsiniz.

Yarpuz salatası nasıl yapılır?

Yarpuzlar bol suyla yıkandıktan sonra seçilir ve doğranır. Yumurtalar haşlanır soyularak doğranır. Soğanlar ince kıyılır. Bir tepsi içinde harmanlanır, zeytinyağı, koruk ekşisi, kırmızı pul biber ve tuz ilave ediilir, salata ezilmeden karıştırıldıktan sonra servis edilir.

Yarpuz çayı nasıl yapılır?

Kullanım Şekli : 1-2 tatlı kaşığı kurutulmuş yarpuz yaprağı üzerine 1 bardak kaynar su dökülür. 10-15 dakika süreyle demlendirilir. Çay, günde üç kez içilebilir. UYARI : Fazla yenirse göz kararması ve baş dönmesi yapar.

Narpuz nerede kullanılır?

Narpuz, Datça bölgesinde sinekleri uzaklaştırmak amacıyla da sık sık kullanılır. Taze yada kuru narpuz otunu kaynatıp soğuttuktan sonra cildinize sıktığınızda sinekler uzaklaşacaktır. Ayrıca sinek ısırıklarına bağlı kaşıntıyı alması amacıyla da narpuz suyu kullanılabilir.