Nusret Cephesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Nusret Cephesi ne demek?
  2. El Nusra terör örgütü nedir?
  3. Nüsra ne demek?
  4. Hizbullah nasıl bir örgüttür?
  5. Hizbullah amacı ne?
  6. Türkiye Hizbullah lideri kim?

Nusret Cephesi ne demek?

El-Nusra Cephesi (Arapça: جبهة النصرة - Cebhetü'n-Nusra ya da uzun adıyla جبهة النصرة لأهل الشام - Şam Halkına Destek Cephesi), silahlı cihatçı Selefi örgüt. Amacı Suriye'de Beşşar Esad hükûmetini devirerek bölgede bir İslam devleti kurmaktır.

El Nusra terör örgütü nedir?

Terör örgütü Nusra Cephesi Suriye'nin İdlib kenti ve çevresinde etkin olan örgüt, El Kaide'nin Suriye kolu olarak ortaya çıktı. Beşşar Esed rejimine karşı saldırılar düzenleyen örgüt, 2016'da kendisini El Kaide'den ayırdığını duyurdu ve isminin Şam'ın Fethi Cephesi olduğunu ilan etti.

Nüsra ne demek?

Nusrat vermek: Üstünlük vermek.

Hizbullah nasıl bir örgüttür?

Hizbullah (Türkçe: Allah'ın Taraftarı), diğer adlarıyla Türkiye Hizbullahı veya Kürt Hizbullahı (KH), Kürt, Sünni İslamcı ve çoğu faaliyetini Türkiye'de gerçekleştiren militarist örgüttür. Örgütün şiddet eğilimli bir yapısı vardır ancak örgüt, 2000'ler ve sonrasında şiddet içerikli olmayan faaliyetlere odaklanmıştır.

Hizbullah amacı ne?

Hizbullah (Arapça: حزب الله‎, Allah'ın Partisi veya Allah'ın Hizbi), Lübnan'da bulunan, hem sivil hem de askeri kanadı olan Şiî inançlı siyasi ve askeri parti. 1982 yılında başta İsrail'i, o zamanlar işgal etmekte olduğu Güney Lübnan'dan çıkartmak ve ardından İsrail'i yıkmak amacıyla kurulmuştur.

Türkiye Hizbullah lideri kim?

JİTEM'in kurucusu olduğunu iddia eden Türk Kara Kuvvetleri'nden emekli albay Arif Doğan, 'de Ergenekon davaları kapsamında mahkemede ifade verirken; Hizbullah'ı, PKK militanları ile savaşması ve karşı devrimci bir güç unsuru olması için, Hizbul-Kontr ("Kontralar Partisi") ismiyle kendisinin kurduğunu beyan ...