Japon balığı neden köpük yapar?

İçindekiler:

  1. Japon balığı neden köpük yapar?
  2. Balıklar neden akvaryumun bir köşesinde toplanır?
  3. Yunus balıkları neden ters yüzer?
  4. Kabız Balık için ne yapılmalı?
  5. Balığın kabız olduğu nasıl anlaşılır?
  6. Japon balığı kakasını yer mi?

Japon balığı neden köpük yapar?

Akvaryumda neden köpük oluşur sorusunun başlıca birkaç cevabı vardır. Akvaryumda köpük oluşumunun nedenleri balıklara aşırı yem verilmesi, filtre problemleri veya su kimyası değişimleridir. Akvaryuma gereğinden fazla yem atarsak, balıklarımızın yiyemediği bu artakalan yem suyu bozar.

Balıklar neden akvaryumun bir köşesinde toplanır?

Makrakantalar ışığı hiç sevmezler bu yüzden en az ışık alan bölgelerde vakit geçirirler, ancak aydınlatma sisteminiz diğer balıkları dahi rahatsız edebilecek kadar yüksek ışık veriyorsa belkide bu nedenle bir bölgede toplanıyor olabilirler.

Yunus balıkları neden ters yüzer?

Hava kesesi patlamış balıgın ya yüksekten balıgı akvaryuma bırakmışsınız ya da tek tip kuru yem veya pul yemle beslemişsiniz hava kesesinin patlama sebepleri bunlardır.Hava kesesi zarar görmüş,yırtılmış balıklar garip bir şekilde yüzerler,takla atarlar veya yan yüzerler.Hava kesesi problemlerinin tedavisi yoktur.

Kabız Balık için ne yapılmalı?

Kabızlığın sebebi devamlı olarak kuru yemlemedir. Bundan özellikle kaçınılması gerekir. Tedavi olarak balığa parafin yağında 1-2 saat bekletilmiş karides unu, canlı yem veya haşlanmış ıspanak verilebilir.

Balığın kabız olduğu nasıl anlaşılır?

[QUOTE=reis]Arkadaşlar,kabız balık;Karnındaki şişlikten hemen belli olur zaten. Ayrıca kabız balık eğer dişi ise,üreme zamanı geldiğinde üremeyecektir. Kabız balık hiç dışkı çıkaramaz.

Japon balığı kakasını yer mi?

Japon balıkları dışkısını yer mi sorusunun cevabı normal şartlarda hayır. Japon balıkları dipteki kumu ağızlarına alıp bırakırlar. Bu esnada içinde yem kırıntıları ararlar. Aynı şekilde japon balığı dışkıyı da ağzına alabilir.