Mental hastalıklar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Mental hastalıklar nelerdir?
  2. Kimler genetik danışmanlık yapabilir?
  3. Genetik danışmanlık hizmeti nedir?
  4. Genetik danışmanın önemi ve prensipleri nelerdir?
  5. Genetik Danışmanlık hangi durumlarda verilir?
  6. Genetik test sonucu kaç günde çıkar?
  7. Brca1 brca2 testi nasil yapilir?

Mental hastalıklar nelerdir?

  • Bipolar Bozukluk (İkiuçlu bozukluk, Manik Depresif Hastalık)
  • Depresyon.
  • Depresyon Konusunda Bilmek İstedikleriniz?
  • Yaygın Anksiyete Bozukluğu.
  • Obsesif - Kompulsif Bozukluk.
  • Sosyal Fobi.
  • Panik Bozukluğu.
  • Travma Sonrası Stres Bozukluğu.

Kimler genetik danışmanlık yapabilir?

Kimler genetik danışman olabilir? Öncelik tıp fakültesi mezunlarında olsa da, bu konuda eğitim almış diğer uzmanlık alanlarındaki doktor veya biyologlar da genetik danışman olarak görev alabilir.

Genetik danışmanlık hizmeti nedir?

Genetik danışmanlık, bireyin kendisinde ya da ailesinde görülen kalıtsal veya doğumsal bir hastalığın tıbbi, psikolojik ve ailesel etkilerini anlayabilmesi ve bu duruma uyum sağlayabilmesini amaçlayan, danışman ile karşılıklı iletişim sürecidir.

Genetik danışmanın önemi ve prensipleri nelerdir?

Genetik danışmanlık; kalıtsal bir hastalığa sahip olan ya da bu riski bulunan kişilere ve kişilerin kan bağı bulunan akrabalarına hastalığın seyrini, tedavi yöntemlerini, risklerini ve çözümlerini sunan; bununla beraber hangi testin ne zaman yapılması gerektiğini belirtilen bir alandır.

Genetik Danışmanlık hangi durumlarda verilir?

Genetik danışma, kalıtsal bir hastalık taşıyan veya taşıma riski bulunan kişilere ve bu kişilerin akrabalarına, diğer aile bireylerine hastalığın seyri, tekrarlama riskleri, varsa tedavisi ile beraber hangi dönemlerde hangi testlerin yapılması gerektiği ve bunların sonuçlarıyla ilgili bilgi verilmesi işlemidir.

Genetik test sonucu kaç günde çıkar?

Yaklaşık olarak örnek alındıktan sonra 5 günlük bir çalışma dönemi olup bu işlemleri takiben inceleme dönemi gerekir ki bu da 2-3 gün (istisnai durumlar dışında) sürer. Üç aşamalı kontrolden geçtikten sonra raporlanma 14 günü bulabilir. Bir kişinin genetik test yaptırması için pek çok sebep vardır.

Brca1 brca2 testi nasil yapilir?

BRCA mutasyonlarının testi koldaki bir toplardamardan iğneyle alınan kan numunesinde yapılır. Test, meme veya yumurtalık dokusunun cerrahi yolla alınan numunesinde biyopsi gerektirmemektedir.