But nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. But nedir kısaca?
  2. Üniversitelerde Bütünleme sınavı nedir?
  3. Büte nedir?
  4. Büt sınavına nasıl girilir?
  5. En fazla kaç dersten bütünlemeye girilir?
  6. Büte ne zaman girilir?
  7. Bütünleme yüzde kaç?
  8. DC bütünlemeye girebilir mi?
  9. Bütünleme sınavı paralı mı?
  10. Bütünleme nasıl etkiler?
  11. Sorumlu geçilen dersten bütünlemeye girilir mi?
  12. CC harf notu büte girebilir mi?

But nedir kısaca?

Bütünleme sınavı; Yüksek Öğretim Kurumunun Yürütme Kurulunun aldığı karar ile üniversite öğrencilerinin yıl içi sınavları ve final sınavlarından aldıkları puanlar ile derslerinde başarısız olan öğrencilere ya da mazeretleri sebebi ile final sınavına giremeyen, mazeretini belgeleyemeyen öğrencilere dersten geçmek için ...

Üniversitelerde Bütünleme sınavı nedir?

Büt üniversitede final sınavından kalan öğrenciler için ikinci dersi geçme sınavıdır. Bütünleme sınavında başarılı olamayan öğrenciler dersten kalmış olur. Büt Nedir? ... Büt sınavı ile o dönemki kaldığınız dersleri vermenin son şansı olarak görülmektedir.

Büte nedir?

BÛTE. (ﺑﻮﺗﻪ) i. (Fars. bûte) Kuyumcuların altın ve gümüş erittikleri kap, pota: Bir bûteye benzer ser üstünde külâhı (Nâbî'den).

Büt sınavına nasıl girilir?

Hangi durumlarda Bütünleme Sınavına girebilirim? - GNO'nuz 2.00/4.00'nin altında ise (F) notu aldığınız derslerin yanında (C-), (D) ve (D+) notu aldığınız derslerin (GNO'nuz 2.00/4.00 ve üzerinde ise yalnızca (F) notu aldığınız derslerin) bütünleme sınavlarına girebilirsiniz.

En fazla kaç dersten bütünlemeye girilir?

*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.

Büte ne zaman girilir?

Bazı okul ve fakültelerde öğrenciler her dönem vize ve final sınavlarına girerken bazı okul ve fakültelerde ilk dönem vizeye ikinci dönem finale girilir. Sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında dersi geçemeyeceği anlaşılan öğrenci final sınavının yerine geçecek BÜT'e yani bütünleme sınavına girmeye hak kazanır.

Bütünleme yüzde kaç?

Bütünleme sınavı da yarıyıl sonu sınavı gibi il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Bu sınavdan alınan puan yarıyıl sonu sınav notunun yerine geçer ve dönem sonu not ortalamasını %70 oranında etkiler.

DC bütünlemeye girebilir mi?

bütünleme sınavına girerler.Bütünleme sınavı için mazeret sınav hakkı tanınmaz. Bütünleme sınavlarına girebilmek için Final sınavına girmeyen ve final sınavı sonucunda harfli başarı notu FF,FD,FG olması gerekmektedir. Not yükseltmek amacıyla(DD ve DC notları için) Bütünleme Sınavına giremezler.

Bütünleme sınavı paralı mı?

hocaların para alabilecekleri şeyler bellidir: maaşları, maaş yükü dışındaki ek dersleri, ve final sınav ücretleri (yaz okulu, danışmanlık, proje vb. gibi şeyler ekstraya girer). vizeler ve bütünlemeler için para ödenmez.

Bütünleme nasıl etkiler?

Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %60 ını etkiler.

Sorumlu geçilen dersten bütünlemeye girilir mi?

DC veya DD şartlı geçtiğiniz derslerden bütünleme sınavlarında girmek zorunluluğunuz yoktur. Sınav giriş belgesinde görünür çünkü bu dersten koşullu geçilmiştir. Ortalama yükseltmek isterseniz bu dersin sınavına girebilirsiniz.

CC harf notu büte girebilir mi?

Bu sınava, sınav şartlarını yerine getirmek kaydıyla, yarıyıl/yıl sonu sınavlarına girmeyen, bu sınavlara girdiği halde FF, DD veya DC harf notu alan öğrenciler girebilir...." hükmü gereğince Başarı notu CC ve üstü olan öğrenciler bu sınava giremezler.