Fevaid hadis nedir?

İçindekiler:

  1. Fevaid hadis nedir?
  2. Fevaid kaydı nedir?
  3. Cem ul Fevaid kimin eseridir?
  4. Emali ne demek?
  5. Tashif yapmak ne demek?
  6. Rudani Cem ul Fevaid nedir?
  7. Emali kitabı nedir?
  8. Er Rûdânî kimdir?
  9. Cemul Cevami kimin eseri?

Fevaid hadis nedir?

"Öğrenilen bilgi ve kazanılan mal" anlamındaki fâidenin çoğulu olan fevâid kelimesi "bir konuya dair faydalı bilgileri toplayan kitap" mânasında hemen her ilimde kullanılmakla beraber özellikle hadis ilminde bir âlimin veya çeşitli âlimlerin daha çok ferd* ve garîb* rivayetlerini toplayan eserlere ad olmuştur.

Fevaid kaydı nedir?

Fevâid kayıtları araştırmacılara yazma eserin geçmişinin hangi tarihlere kadar uzandığını belirleme hususunda yardım etmekte, ayrıca zaman zaman günümüze kadar gelmeyen eski kitaplardan aktarılmış notlar olmaları, bazan kaybolmuş bir eserin bir parçasını teşkil etmeleri, bazan da önemli şahsiyetlerin doğum-ölüm ...

Cem ul Fevaid kimin eseridir?

Cem'ul-Fevaid & Min Cami'il-Usul ve Mecma'iz Zevaid (9 Cilt) - Muhammed bin Süleyman Er-Rudani | kitapyurdu.com.

Emali ne demek?

Yazdırmak, dikte ettirmek anlamlarına gelen imlâ kelimesinin çoğulu olan emâlî genel olarak şu şekilde tarif edilebilir: “Bir âlimin belli günlerde başta hadis olmak üzere Arap dili, tefsir, fıkıh ve diğer ilimlerle ilgili bilgilerini ders halkasındaki öğrencile- rine yazdırmasıyla ortaya çıkan bir eser türüdür.” ...

Tashif yapmak ne demek?

(ﺗﺼﺤﻴﻒ) i. (Ar. ṣaḥafі “yanlış okuyan”dan taṣḥіf) Yanlış yazma, bir ibâreyi bozma: Tashif bir kelimenin şeklini, noktalarını değiştirmek, meselâ sûr'u (ﺳﻮﺭ) şûr (ﺷﻮﺭ), göz'ü (ﮔﻮﺯ) kör (ﻛﻮﺭ) şeklinde yazmaktır (Tâhirü'l-Mevlevî).

Rudani Cem ul Fevaid nedir?

Büyük Hadis Külliyatı (Cem'u'l-Fevâid), meşhur, muteber ve mütedavil olan on dört hadis kitabına dayanarak ve tekrarlardan azamî ölçüde kaçınılarak tertip edilmiş bir eserdir. Hadisler konularına göre ayrılarak sıralandırılmıştır. Bu üründen 1.786 adet satın alınmıştır. ... Kitap İslam Hadis-Sünnet.

Emali kitabı nedir?

Siraceddin el-Ûşî'nin bu “EMÂLΔ adlı eseri miladi 1130 tarihlerinden itibaren İslam aleminde, özellikle medrese talebelerinin elinden düşmeyen bir akaid kitabı olmuştur. Bütün temel itikat konularını içine alır. ... Kitap İslam Mantık-Akaid.

Er Rûdânî kimdir?

Muhammed Rudani veya sadece Rudanî (d. 16) Arap hadis ve astronomi bilgini. Tam adı "Ebu Abdullah Şemsuddin Muhammed bin Muhammed bin Süleyman er-Rûdanî"'dir. ... 1621 yılında Kuzey Afrika'nın Sus şehrine yakın Tarudant'ta doğdu. Bazı kaynaklarda doğum tarihi 16 olarak da geçer.

Cemul Cevami kimin eseri?

Celâleddin el-Mahallî, el-Bedrü't-tâliʿ fî halli Cemʿi'l-cevâmiʿ. Eserin en güzel şerhlerinden biridir. Metinle ve hâşiyeleriyle birlikte defalarca basılmıştır (Bulak 1285, 1287; Kahire 1308, 1318, 1358; Mısır 1304; Fas 1327).