Interstisyel akciğer hastalığı nelerdir?

İçindekiler:

  1. Interstisyel akciğer hastalığı nelerdir?
  2. Interstisyel akciğer hastalığı tedavisi nedir?
  3. Interstisyel akciğer hastalığı genetik mi?
  4. Akciğer zarı kalınlaşması ne demek?
  5. Interstisyel tutulum ne demek?
  6. Interstisyel pulmoner ne demek?

Interstisyel akciğer hastalığı nelerdir?

Bu hava keseciklerin etrafı çeşitli nedenlerle kalınlaşma olursa oksijenlenme bozulur ve nefes alıp vermemiz zorlaşır. İşte nefes almamızı zorlaştıran ve hava keseciklerin etrafındaki kalınlaşmalara interstisyel akciğer hastalıkları denilmektedir.

Interstisyel akciğer hastalığı tedavisi nedir?

Genellikle interstisyel akciğer hastalıklarının tedavisi uzun süreli (3-12 ay veya daha uzun) bağışıklığı baskılayan ilaçlardan oluşur. Tedaviye başlandıktan sonra takipte şikayetlerin sorgulanması, muayene bulguları, solunum fonksiyon testleri ve 6 dakika yürüme testi sonuçlarına göre tedavi şekillendirilir.

Interstisyel akciğer hastalığı genetik mi?

Genetik faktörler. Ailelerde, ender bir idiyopatik interstisyel akciğer hastalığı görülebilir. Ailesel pulmoner fibroz denilen bu hastalık, hastalığın diğer çeşitlerine benzer.

Akciğer zarı kalınlaşması ne demek?

Akciğer sertleşmesi olarak da bilinen İdiopatikPulmonerFibrzis (İPF) akciğer dokusunun kalınlaşması, sertleşmesi ve hastalıklı alanların bal peteği dokusunu andıran bir görünüm kazanmasına verilen addır. Bu hastalıkta hava yolları daralmaz ancak akciğer dokusu kalınlaşır ve sertleşir.

Interstisyel tutulum ne demek?

İnterstisyel akciğer hastalıkları, akciğerin interstisyum olarak anılan bağ dokusunda kalınlaşma ile seyreden bir grup hastalıktır. Bunların nedeni bilinen ve bilinmeyen grubu vardır.

Interstisyel pulmoner ne demek?

İPF (idiopatik pulmoner fibrozis) nedir? "İPF", olarak kısaltılan "idiopatik pulmoner fibrozis hastalığı", akciğerleri sertleştiren ve hastanın giderek nefes almasını zorlaştıran ilerleyici bir akciğer hastalığıdır.