Hukuk dilinde Feri ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukuk dilinde Feri ne demek?
  2. Hukukta fer'i ne demek?
  3. Fer î ne demek?
  4. Feri yok ne demek?
  5. Feri zilyet nedir örnek?
  6. Maslahatlı ne demek?
  7. Gözlerinin feri gitmiş ne demek?
  8. Feri zilyet kimdir?
  9. Kiracı feri zilyet midir?
  10. Mülga maslahat ne demek?

Hukuk dilinde Feri ne demek?

Hukukta Feri ne demek? Ayrıntılarla ilgili, ayrıntı niteliğinde, teferruat. Asıl olmayıp ikinci derecede olan. Gecikme zammı asıl alacağa bağlı feri bir alacaktır.

Hukukta fer'i ne demek?

Söz gelimi bir şeyi kira gibi şahsi bir hak sağlamak için başkasına teslim eden kimse malik sıfatıyla hareket ettiği için, asli zilyet; alan ise fer'i zilyettir. ...

Fer î ne demek?

fer'î teriminin Türkçe Türkçe sözlükte anlamı (Osmanlı Dönemi) Asıl mes'eleden kollara ayrılmış olan mesele.

Feri yok ne demek?

Bir de, hiç ferim yok anlamında kullanımı var ki, çok yorgunum demek...

Feri zilyet nedir örnek?

Asli ve Feri Zilyetlik Zilyet, bir sınırlı ayni hak veya bir kişisel hakkın kurulmasını ya da kullanılmasını sağlamak için şeyi başkasına teslim ederse bunların ikisi de zilyet olur. Bir şeyde malik sıfatıyla zilyet olan asli, diğeri fer'i zilyettir (MK m. 974). Örneğin, ev sahibi asli, kiracı fer'i zilyettir.

Maslahatlı ne demek?

1. İyi olan ve iyiliğe yol açan, hayır getiren, fayda sağlayan şey.

Gözlerinin feri gitmiş ne demek?

Gözlerinin feri kaçmak deyiminin anlamı ve açıklaması Gözlerindeki parlaklık, ışıltı kaybolmak. "Çok yaşlanmış, gözlerinin feri kaçmış, zor yürüyordu."

Feri zilyet kimdir?

Bir şeye mülkiyet dışındaki bir hakka dayanarak sahip olanlar ise fer'i zilyet sayılırlar. Örnek:Bir kimse otomobilini kiraya verirse veya bir borcu için rehnederse bu kimse malik sıfatı ile otomobilin Asli Zilyedi kiracı veya rehnalan ise Feri zilyedidir.

Kiracı feri zilyet midir?

Mesela kiracı, kiralanan şeyi başkasına kiralayıp teslim etmiş olsa bile, ilk kiralayana karşı fer'i zilyet konumundadır. Diğer taraftan bu durumda gerek kiralayan gerekse ilk kiracı, dolaylı zilyet olurlar; dolaysız zilyet sadece ikinci kiracıdır.

Mülga maslahat ne demek?

Fukaha bu noktada maslahatı muteber, mülga ve mürsel diye üçe ayırır. Muteber maslahat, Allah'ın kesinlikle itibar ettiği maslahatlardır. ... Mülga, Allah'ın kesinlikle itibar etmediği şeylerdir. Geçim sıkıntısı veya ağrıya dayanaksızlık nedeniyle intihar etme buna örnek olarak verilebilir.