Kerteriz almak etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Kerteriz almak etmek ne demek?
  2. Denizcilikte kerteriz ne demek?
  3. Denizde mevki neye göre ifade edilir?
  4. Running fix mevki nedir?
  5. Iskele sancak alabanda ne demek?

Kerteriz almak etmek ne demek?

Çünkü kerteriz almak; özellikle denizcilikte çok sık kullanılan bir terimdir. Yön tayini yapabilmek için belirgin bir noktayı referans almaya kerteriz almak denir.

Denizcilikte kerteriz ne demek?

Kerteriz, çok kaba ve basit anlatımıyla denizde iken gördüğünüz herhangi bir şeyin (tekne, fener, yarımada burnu, kayalık vb.) sizinle olan açısıdır. Bu açıyı belirtmek için ise tabi ki bize bir referans noktası gerekir. ... Elimizdeki kerteriz pusulası [1] ile fenerin açısını okuduk; 280 derece.

Denizde mevki neye göre ifade edilir?

Parakete ile Mevki Koymak Açık deniz seyrinde kullanılan bir yöntemdir. Rotanızın hiç değişmediği durumda ortalama hızınıza göre mevki belirlenir.

Running fix mevki nedir?

Bazı durumlarda birden fazla kerteriz alamayabiliriz kerteriz alacak tek bir noktanız olabilir. Bu durumda iki veya üç noktanın birleşmesi yerine aynı noktadan 2 kere fakat farklı zamanlarda kerteriz alarak yerimizi hesaplayabiliriz.

Iskele sancak alabanda ne demek?

Genel ve sıklıkla kullanılan bir gemi dümen komutu da alabanda komutudur. İskele alabanda sözü de dümeni sola doğru tam bir şekilde sonuna kadar çevirmektir. Sancak alabanda ise gemi dümenini sağa doğru sonuna kadar çevirmektir.