Sayfaları Paraflamak ne demek?

İçindekiler:

  1. Sayfaları Paraflamak ne demek?
  2. Paraf ne demek TDK?
  3. Belgeyi paraf etmenin anlami nedir?
  4. Paraf atmak nasıl olur?
  5. Parafe edilmiş ne demek?
  6. Panaf ne demek?
  7. Firma paraf nedir?
  8. Başlık nedir TDK?
  9. Paraf imzası nedir?
  10. Parafi nedir?
  11. Sirküler kelime anlamı nedir?
  12. Metin başlığı ne demek?
  13. Paragrafta başlık ne demek?

Sayfaları Paraflamak ne demek?

Paraf, kurum veya şirket bünyesinde çok sık tekrarlanan formalite işlemlerde yetkili tarafından hızlıca atılan ve işlemin onaylandığını gösteren ve genellikle kişinin baş harflerinden oluşan kısa imzadır.

Paraf ne demek TDK?

a. Yalnız adın veya ad ve soyadın baş harfleriyle atılan kısa imza. paraf, 5 karakter ile yazılır.

Belgeyi paraf etmenin anlami nedir?

Dilimize Fransızcadan geçmiş olan paraf kelimesinin sözlük anlamı kısa imzadır. Özellikle mesai saatleri içerisinde fazla sayıda belge imzalaması gereken kişiler tarafından atılan parafların hukuki bir geçerliliği yoktur. Sadece söz konusu belgelerde yazılanların okunduğunu ve onaylandığını belirtmek için paraf atılır.

Paraf atmak nasıl olur?

Banka çalışanları sözleşmelerin alt kısımlarına paraf atar. Bir kişi isminin ve soyadının baş harflerini yazarak paraf atmış olur. Bu işlemle belgeyi ya da işlemi 'gördüm ve onaylıyorum' demiş olur. Paraf atmanın hukuki bir sorumluluğu yoktur.

Parafe edilmiş ne demek?

[1] Kişinin bir belgeyi adının ve soyadının yalnız baş harfleriyle imzalaması, parafe etmesi.

Panaf ne demek?

Paraf kelimesi Türkçe'de "bir yazının kenarına konan küçük işaret, kısa imza" anlamına gelir. Fransızca parafe "bir yazının kenarına konan küçük işaret, kısa imza" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca paragraphe "¶ işareti, derkenar" sözcüğünden türetilmiştir.

Firma paraf nedir?

Paraf Business, firma adına harcama yapan kişiler için geliştirilmiş özel bir kredi kartıdır. Yurt içinde ve yurt dışında, şirketinize ofis malzemesi alımından, iş seyahatlerinize ait konaklama masrafına kadar, iş yerinize ait harcamalarınızı, Paraf Business'ınız ile kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Başlık nedir TDK?

Bir yazının, bir kitabın bölümlerinin başına konulan ve konuyu kısaca tanıtan ibare, serlevha.

Paraf imzası nedir?

Genellikle resmi kurumlarda imza yetkisi olmayan kişiler evraka, isim veya soy isimlerinin baş harfinden oluşan ve küçük bir simge olan paraf atarlar. Bu parafın anlamı evrakı gördüğü ve onayladığı şeklinde anlaşılır.

Parafi nedir?

Parafin mumu (Latince parum affinis), petrolden elde edilen renksiz, kokusuz bir mum çeşidi. Parafin mumu ilk defa 1829 yılında Carl Reichenbach tarafından odun katranından; daha sonra bütümlü tabakalardan; 1867'den sonra da petrolden elde edildi. 1947'de de sentetik parafin mumu yapıldı. Petrolün bir yan ürünüdür.

Sirküler kelime anlamı nedir?

Bir resmî daire veya ticari kuruluşta imza atmaya yetkili kimselerin imza örneklerini öncelik sırasına göre içeren imza belgesi.

Metin başlığı ne demek?

Başlık: Okuduğunuz bir paragrafta ya da metinde anlatılanları en doğru şekilde açıklayan kelime ya da kelime topluluğuna başlık denir. Özellikle okuduğumuz metnin içeriği hakkında bize ipuçları veren kısım başlıktır.

Paragrafta başlık ne demek?

Konu ve ana fikir bulunduktan sonra başlığı bulmak oldukça basittir. Başlık genellikle tek, bazen iki kelimeden oluşur. Hatta konuyu oluşturan kelime çoğunlukla başlık yerine de geçer. Başlığa bakınca parça, parçaya bakınca başlık akla gelir.