Çakı pozisyonu nedir?

İçindekiler:

  1. Çakı pozisyonu nedir?
  2. Fowler pozisyonu nasıl verilir?
  3. Hastaya nasıl pozisyon verilir?
  4. Topuğa dokunma hareketi ne ise yarar?
  5. Flutter Kicks nereyi çalıştırır?
  6. Prone pozisyonu nedir hangi durumlarda verilir?
  7. Scissors hareketi nereyi çalıştırır?

Çakı pozisyonu nedir?

Jackknife Pozisyonu Jackknife, İngilizce çakı anlamına gelir. Tıpta yüzüstü (yüzükoyun) ve bacaklar kalçadan fleksiyon yapmış şekilde (bacaklar kalçadan öne (aşağı) doğru bükülü) yatış pozisyonudur. Jackknife pozisyonu, cerrahide Kraske pozisyonu diye de bilinir.

Fowler pozisyonu nasıl verilir?

Fowler Pozisyon (Oturma Pozisyonu) * Yatak içinde hastanın oturmasını sağlayan pozisyondur. * Hasta tam dik oturuyorsa fowler, 45-60 derece açı ile oturuyorsa semi (yarı) fowler, 30 derece açı ile oturuyorsa düşük fowler pozisyon adı verilir.

Hastaya nasıl pozisyon verilir?

bacak daha az bükülür ve iki bacak arasına yastık konarak desteklenir. Altta kalan kolun vücudun altında kalmamasına dikkat edilir. Üstte kalan kolun altına yastık konarak desteklenir. Ayrıca hastanın sırtüstü düĢmesini engellemek için hastanın sırtına da yastık koyarak desteklemeniz gerekir.

Topuğa dokunma hareketi ne ise yarar?

Topuğa dokunma egzersizi: Hem karın hem de yan yağların yakılmasını sağlayacak etkili bir egzersizdir. Sırt üstü yere uzanıp bacaklarınızı bükün. Beliniz yere yapışsın. Elinizle topuğunuzu yakalamaya çalışın, iki saniye bu şekilde kalıp diğer kolunuzla aynı hareketi yapın.

Flutter Kicks nereyi çalıştırır?

Flutter kicks alt karın kaslarınızı çalıştırmak için harika bir egzersiz olmak ile beraber dayanıklılığınızı da kısa sürede arttıracak. Birçok sporcunun antrenman programında bulunan flutter kicks egzersizinin bir diğer avantajı ise uygulanması için hiçbir ekipmana ihtiyaç duymaması.

Prone pozisyonu nedir hangi durumlarda verilir?

Prone Pozisyon (Yüz Üstü Pozisyon) * Sırt ve omurga bölgesindeki ameliyatlardan sonra verilir * Kollar iki yanda olmalı, boyun aşırı ekstansiyon olmamalıdır. * Boyun ve belin normal eğimleri korunmalıdır. * Kilolu ve iri göğüslü kadınlarda göğüs altı yastıkla desteklenmelidir.

Scissors hareketi nereyi çalıştırır?

Bütün karın kaslarınız çalışır. İç bacak ve üst bacak kaslarınızı çalıştırırsınız.