Çiçek üzerindeki beyaz böcekleri nasıl yok edilir?

İçindekiler:

  1. Çiçek üzerindeki beyaz böcekleri nasıl yok edilir?
  2. Toprak böcekleri nasıl yok edilir?
  3. Saksıdaki sineklerden nasıl kurtulurum?
  4. Sardunya Böceklenmesi nasıl geçer?

Çiçek üzerindeki beyaz böcekleri nasıl yok edilir?

Sirkeli su karışımı karşısında beyaz yaprak bitlerinin pek bir şansı yoktur. Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.

Toprak böcekleri nasıl yok edilir?

Aspirinli su ile bitkinizin toprağında bulunan böceklerden kurtulabilirsiniz. Birkaç adet aspirin ile bir miktar suyu karıştırıp aspirinin iyice erimesini sağlayın. Ardından çiçeklerinizin toprağına biraz dökün. Hem bitkinizi besleyecek hem de bitkinizide yaşayan yaprak biti ve böcekleri uzaklaştıracaktır.

Saksıdaki sineklerden nasıl kurtulurum?

Aspirin'i ezerek sulandırıp toprağa dökün Aspirini ezip, su ile karıştırdıktan sonra toprağı bu su ile sulamak veya yapraklara sprey yardımı ile uygulamak hem bitkilerinizi güçlendirecektir hem de etrafta dolaşan haşerelerden yani saksıdaki küçük sinekler istilasından koruyacaktır.

Sardunya Böceklenmesi nasıl geçer?

Eskiden insanlar, aspirinli su karışımını çiçek diplerine dökerlerdi. Siz de aspirinli suyu, çiçeğinizin toprağına dökmeyi deneyebilirsiniz. Çiçeğinizin toprağına sigara külü veya izmarit atmanız, çiçeğinizi böcek ve sineklerden koruyacaktır.