Kot pantolon giymek günah mı?

İçindekiler:

  1. Kot pantolon giymek günah mı?
  2. Babet giymek günah mı?
  3. Tesettürlü bir kadın pantolon giyebilir mi?
  4. Erkekler kot pantolonla namaz kılabilir mi?
  5. Bir kadın neden dar pantolon giyer?
  6. Neden pantolonla namaz kılınmaz?
  7. Pantolon ve tunik ile namaz kılınır mı?
  8. Kadınların ayağı avret midir?

Kot pantolon giymek günah mı?

Pantolon giymenin “kafir taklidi” olduğunu ilan eden Nureddin Yıldız, özellikle kot pantolon giymenin caiz olmadığını savundu. ... Bizler ve hoca/alimlerimiz ise kumaş pantolon giyinmekte, bir gruba göre ise bu da caiz değildir ve kafiri taklit grubuna girmektedir” dedi.

Babet giymek günah mı?

NİHAT HATİPOĞLU'NDAN ERKEKLERE DAR PANTOLON VE BABET CEVABI Ramazan ayında, vatandaşların sorularını yanıtlayan Nihat Hatipoğlu, bu soruya da yanıt verdi ve "Erkeklerin dar pantolon ve babet giymesi caiz değil." dedi.

Tesettürlü bir kadın pantolon giyebilir mi?

Kadının da, benzemek niyeti olmadan da, pantolon giymesi caiz olmaz. Pantolon erkek kıyafetidir. Seadet-i Ebediyye kitabında diyor ki: (Tergib-üs-salât'daki hadis-i şerifte, (Örtülü olan çıplaklara ve erkek gibi giyinen kadınlara ve kadın gibi giyinen, süslenen erkeklere lanet olsun) buyuruluyor.

Erkekler kot pantolonla namaz kılabilir mi?

Vücut hatlarını ortaya çıkaran dar pantolonla namaz kılmak da uygun değildir. ... Altını gösterecek şeffaflıktaki bir elbise ile namaz kılmak caiz olmadığı gibi, bu şekilde kılınan namaz da sahih değildir.”

Bir kadın neden dar pantolon giyer?

Herhangi bir akıntı ve sızıntıda en çok huzursuz olacağı kıyafetler geniş kıyafetlerdir. Hem dar giyim, cinsel bölgeyi sıkıca kavradığından kendilerini güvende hissederler. Bayanlarda aybaşı halleri olmasa dahi nadiren etek tercihine yönelirler. Her açıdan dar pantolonlar kadınlara kendilerini iyi hissettirir.

Neden pantolonla namaz kılınmaz?

Namaz esnasında giyilmesi zorunlu bir kıyafet yoktur. Ancak namaz için seçilmiş olan kıyafetin iç gösterecek kadar şeffaf, açık renkli olması, vücudun organlarını belli edecek şekilde olması namazı bozar.

Pantolon ve tunik ile namaz kılınır mı?

Dar ve şeffaf olmayan elbiseler ile bayanların namaz ibadetini yerine getirmesinde ise bir sakınca bulunmamaktadır. Vücut hatlarını ortaya çıkarmayan bol, geniş bir pantolon ile namaz kılınabilir.

Kadınların ayağı avret midir?

Namaz kılarken ayaklarını örtmesi gerekir mi? Cevap: İbni Âbidin şöyle diyor: Kadının çıplak ayaklarının namazda veya namahreme göstermek hususunda avret olup olmadığı ihtilaflıdır. ... Esah kavle göre avrettir. Zira ayağın üstü gösterilmesi yasak olan ziynet yeridir.