Antifiriz motor suyu neden eksilir?

İçindekiler:

  1. Antifiriz motor suyu neden eksilir?
  2. Soğutma suyuna ne konur?
  3. Antifiriz olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  4. Neden kırmızı antifiriz?
  5. Araba antifriz olmazsa ne olur?

Antifiriz motor suyu neden eksilir?

Antifirizin eksilme nedenleri nelerdir? Motor soğutma suyu iki ayrı şekilde eksilme yapar. Bunlardan birisi buharlaşma iken ne yazık ki bir diğeri ise sistem içinde her hangi bir yerde kaçak olması ve suyun buradan sızmasıdır. ... Yüksek derecede havanın etkisi nedeni ile suyun debisi yükselecek ve daha hızlı akacaktır.

Soğutma suyuna ne konur?

Antifriz, motor sıcaklığını düzenlemeye yardımcı olmak üzere radyatörünüze (su ile birlikte) koyduğunuz renkli bir sıvıdır. Temel bileşeni suyun donma noktasını düşüren ve kaynama noktasını yükselten etilen glikoldur. Bu da, radyatörünüzdeki suyun donmasını, kaynamasını veya buharlaşmasını önlemeye yardımcı olur.

Antifiriz olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Antifriz kontrolü oldukça kolaydır. Radyatör kapağını çıkarmaya gerek yoktur. Sıvı seviyesinin, hazne üstündeki “dolu” işaretine ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmeniz yeterlidir. “Dolu” işaretine ulaşmamışsa, antifriz ile suyu %50 oranında karıştırıp ekleyin.

Neden kırmızı antifiriz?

Piyasada mavi antifriz ve kırmızı antifriz olarak bilinen ürünlerden mavi antifiriz klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve mavi renkle renklendirilmiş antifrizken kırmızı antifiriz; organik üretim teknolojili inhibitörler eklenmiş ve kırmızı renkle renklendirilmiş antifrizdir.

Araba antifriz olmazsa ne olur?

Aracınızdaki tüm sıvılar gibi, antifriz de zamanla işlevini yitirir ve sonunda daha asidik hale gelir. Bu, radyatöre ve su pompası, hortumlar, termostat ve radyatör kapağı gibi diğer önemli soğutma sistemi bileşenlerine zarar verebilecek şekilde korozyona neden olur.