Dövme yaptıran asker olabilir mi?

İçindekiler:

  1. Dövme yaptıran asker olabilir mi?
  2. Jandarma bekçi alımında dövme sorun olur mu?
  3. Dövmesi olan özel harekat olabilir mi?
  4. Uzman olduktan sonra dövme yapılabilir mi?
  5. Yunus polisliğe dövme engel mi?

Dövme yaptıran asker olabilir mi?

Öncelikle dövmeleriniz nedeniyle askerde problem yaşayacağınız düşüncesinden kurtulmanız gerekmektedir. Dövmesi olan ile dövmesi olmayan birey arasında herhangi bir fark yoktur. Askerde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güzide personeli askerlere dövmeli veya dövmesiz diyerek muamele yapmaz.

Jandarma bekçi alımında dövme sorun olur mu?

Dövmesi olan bekçi olabilir mi?” sorusunun cevabı hem “Evet” hem de “Hayır” olarak kabul edilebilir. ... Yarım kollu yazlık üniforma giyildiği zaman vücudun açıkta kalan kısımlarında dövme görünüyor ise bu durum bekçiliğe engeldir.

Dövmesi olan özel harekat olabilir mi?

Bundan önce yine yukarıda belirtildiği gibi yara izi veya dövmesi olanlar PÖH olamıyordu. Ancak Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde yapılan değişiklik kapsamında yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri polisliğe engel olmaktan çıkarıldı.

Uzman olduktan sonra dövme yapılabilir mi?

Vücuduna "DÖVME" yaptırmış ve Uzman Çavuş olmak isteyenler, başvurlarınızı sadece Kara Kuvvetleri Komutanlığı hali hazırda kabul ediyor. Diğer Kuvvetler kabul etmiyor... santimetrekareden büyük veya büyüklüğüne bakılmaksızın dini, siyasi, cinsellik ve şiddet içerikli dövme bulunmamak."

Yunus polisliğe dövme engel mi?

Kısaca tekrar etmek gerekirse, POMEM, PMYO, PAEM, PÖH, çarşı ve mahalle bekçiliği adayları için görünen dövme, yara ve silinmiş olmasına rağmen dövme kalıntısı engel teşkil etmektedir.