Göğüs Hastalıkları çocuklara bakar mı?

İçindekiler:

  1. Göğüs Hastalıkları çocuklara bakar mı?
  2. Çocuk göğüs hastalıklarına kim bakar?
  3. Prof Dr Erkan Çakır Kimdir?
  4. Doktor Arif Kut hangi hastanede?
  5. Iç hastalık doktoru neye bakar?
  6. İç hastalıkları alerjiye bakar mı?
  7. Prof dr ramazan özdemir nereli?

Göğüs Hastalıkları çocuklara bakar mı?

Çocukların solunum sistemleri yetişkinlere göre daha hassas olup hava değişimleri, virüsler ve alerjenlerden çok daha kolay etkilenebilmektedir. Çocuklarda uzun süren hırıltı, öksürük ve nefes darlığı ihmal edilmemesi ve bir çocuk göğüs hastalıkları uzmanı tarafından görülmesi gerekmektedir.

Çocuk göğüs hastalıklarına kim bakar?

Çocuk göğüs hastalıkları doktoru çocuk doktorlarından çocuk göğüs hastalıkları yan dalı yaparak bu konuda eğitim alarak aynı zamanda çocuk göğüs hastalıkları uzmanı olan doktorlardır.

Prof Dr Erkan Çakır Kimdir?

Erkan ÇAKIR, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 2002 yılında Tıpta Uzmanlık eğitimini tamamladı. 2016 yılında ise Profesör unvanını aldı. ÇAKIR, 2016 yılından beri Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görev yapmaktadır.

Doktor Arif Kut hangi hastanede?

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi | Prof. Dr. Arif Şahin KUT.

Iç hastalık doktoru neye bakar?

Dahiliye, tıptaki tüm branş hastalıklarını kapsayan bir bölümdür. Üst ve alt solunum yolu, mide ve bağırsak, romatizma ve şeker hastalığı iç hastalıklar bünyesinde tedavi edilmektedir. Bu hastalıkların yanı sıra; hipertansiyon, tiroid ve böbrek hastalıklarına da dahiliye doktorları tarafından bakılmaktadır.

İç hastalıkları alerjiye bakar mı?

İç hastalıkları alt özellikleri arasında alerji ve immünoloji, kardiyoloji (kalp hastalıkları), endokrinoloji (hormon hastalıkları), hematoloji (kan hastalıkları), bulaşıcı hastalıklar, gastroenteroloji (bağırsak hastalıkları), nefroloji (böbrek hastalıkları), onkoloji (kanser), pulmonoloji akciğer hastalıkları) ve ...

Prof dr ramazan özdemir nereli?

1965 yılında Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya'da tamamladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı yıl TUS ile İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim dalında asistan olarak göreve başladı.