Sesi yazıya nasıl çevirebilirim?

İçindekiler:

  1. Sesi yazıya nasıl çevirebilirim?
  2. Voicedocs nedir?
  3. Voicedocs ücretli mi?
  4. Voicedocs ne kadar?
  5. Google Keyboard sesi yazıya çevirme nasıl kullanılır?
  6. Videoyu yazıya çevirmeye ne denir?
  7. Konuşarak mesaj nasıl yazılır?
  8. Ses deşifre nasıl yapılır?
  9. Video transkripsiyon nedir?
  10. Görüşme deşifresi ne demek?
  11. Transkripsiyon işaretleri niçin kullanılır?
  12. Ses deşifresi nedir?

Sesi yazıya nasıl çevirebilirim?

Ses kaydını yazıya çevirme için kullanılabilecek 6 uygulama önerisi:
  1. Google Keyboard.
  2. Just Press Record.
  3. Speechnotes.
  4. Transcribe.
  5. Google Dokümanlar.
  6. Dictation.io.

Voicedocs nedir?

Voicedocs, ses kayıtlarında konuşulanları yazıya döken otomatik sesi yazıya çevirme programıdır. Bu program parmaklarınız yorulmadan kolayca konuştuklarınızı Word belgesi olarak indirme imkanı sağlıyor.

Voicedocs ücretli mi?

Voicedocs sizden direkt olarak ücret almaz, ödeme Stripe ödeme sisteminin web sitesinde yapılır ve tüm bilgiler SSL şifreleme yoluyla gönderilir.

Voicedocs ne kadar?

Deşifre işlemini süre tabanlı ücretlendirmeyle yapan Voicedocs, dikte uygulamaları için aylık 14,99 TL veya yıllık 164.99 TL talep ediyor.

Google Keyboard sesi yazıya çevirme nasıl kullanılır?

Araçlar > Sesle yazma'yı tıklayın. Bir mikrofon kutusu görünür. Konuşmaya hazır olduğunuzda mikrofonu tıklayın. İşiniz bittiğinde tekrar mikrofonu tıklayın.

Videoyu yazıya çevirmeye ne denir?

Transkripsiyon, profesyonel ve akademik amaçlar doğrultusunda birçok çeşitli endüstriler ve uzmanlar tarafından kullanılır. Temel olarak, sözlü bilgileri yazılı bir forma dönüştürmesi gerekli olan herkesin transkripsiyona ihtiyacı vardır.

Konuşarak mesaj nasıl yazılır?

Konuşarak yazma
  1. Android telefon veya tabletinize Gboard'ı yükleyin.
  2. Gmail ya da Keep gibi metin yazabileceğiniz herhangi bir uygulama açın.
  3. Metin girebileceğiniz bir alana dokunun.
  4. Klavyenizin üst tarafındaki Mikrofon simgesine. ...
  5. "Şimdi konuşun" komutunu gördüğünüzde yazılmasını istediğiniz şeyi söyleyin.

Ses deşifre nasıl yapılır?

Deşifre işlemini yapan kişi ilk olarak ses kaydını dinler. Ses kaydının genel anlam bütünlüğü anlaşıldıktan sonra adım adım ses kaydı dinlenerek yazıya aktarma işlemi başlar. Deşifre işlemine alınan 10 dakikalık bir ses kaydı ortalama olarak 45 – 60 dakika arasında bir zaman alır.

Video transkripsiyon nedir?

Bazen sesi kısılmış televizyondaki filme çarpar gözümüz, ses gelmediği için altyazıları okuyarak takip etmeye başlarız. Bu gördüğümüz altyazılar transkripsiyona bir örnektir. Transkripsiyon nedir sorusuna daha akademik bir cevap olarak sesi yazıya dönüştürme süreci diyebiliriz.

Görüşme deşifresi ne demek?

Konuşmacının konuştuğu sırada söylediği sözleri eş zamanlı olarak yazıya çevirmek mümkün değil. Bu yüzden ses kayıtları alınarak sonrasında deşifre işlemi yapılır. Böylece unutulabilir bilgiler yazıya dökülerek sağlıklı iletişimin yolu açılır.

Transkripsiyon işaretleri niçin kullanılır?

Transkripsiyon alfabesi bir dilde kullanımı söz konusu olan eski alfabede yer alan harflerin yeni alfabede var olmaması halinde eski harfler kullanılarak yazılan bir metnin yeni harflere çevrilmesi amacıyla kullanılan alfabelerin ortak adıdır.

Ses deşifresi nedir?

Deşifre en genel anlamıyla, sesli bir verinin yazıya dökülmesi işlemidir. Bu sesli veri sadece ses kaydı olabileceği gibi video kaydı şeklinde de olabilir. ... Şöyle ki Türkçe bir ses kaydı yine Türkçe bir şekilde yazıya çevrildiği gibi istenildiği takdirde başka bir dile de tercüme edilebilir.