GDI motor ne demek?

İçindekiler:

  1. GDI motor ne demek?
  2. GDI açılımı ne?
  3. GDI neyin kısaltması?
  4. 10 T GDI motor ne demek?
  5. GTI ne demek araba?
  6. Hyundai 48V ne demek?
  7. Atmosferik motorlarda turbo var mı?

GDI motor ne demek?

GDI Motor (Gasoline Direct Injection) FSI motora benzer özellikler taşıyan bir motor tipidir. GDI motorun FSI motordan tek büyük farkı çok daha yüksek basınçta çalışıyor olmasıdır. GDI motor da FSI gibi farklı piston kolu yüzeyine sahip ve manifold yerine yakıt direkt olarak silindirlerin içerisine püskürtülüyor.

GDI açılımı ne?

GDI kısaltmasının açılımı “Gasoline Direct Injection- Direk benzin enjeksiyonu” şeklindedir. ... GDI motorun yakıt tüketimi ve egzoz emisyon değerleri daha az ve motor gücü de  kadar daha yüksektir. Bu motorun çalışma prensibi dizel motorlara benzemektedir.

GDI neyin kısaltması?

Gasoline Direct Injection yani Doğrudan Benzin Enjeksiyonu anlamına da gelebilmektedir. ...

10 T GDI motor ne demek?

Bu silindir kafası ve blok alanlarında farklı sıcaklıkları yönetmek için bir bölünmüş soğutma kavramı kullanılan yeni 1.0 litrelik T-GDI Kappa motorda, vuruntuyu azaltıp yakıt ekonomisini iyileştirmek amacıyla silindir kafası düşük sıcklıklarda tutulurken, silindir bloğu hızlıca ısıtılarak, düşük sürtünme ve daha ...

GTI ne demek araba?

Volkswagen. GTI: Açılımı Grand Touring Injection olan GTI, sportif tasarımı yüksek performansla buluşturuyor. ... TSI: Açılımı Turbocharged Stratified Injection olan TSI, Volkswagen markasının direkt püskürtmeli benzinli motorlarını ifade ediyor.

Hyundai 48V ne demek?

Hyundai'de MHSG (Mild Hybrid System Generator) olarak adlandırılan 48V Hafif Hibrit Marş Jeneratörü, ivmelenme sırasında, pilin şarj durumuna ve hızlanma derecesine bağlı olarak ilave tork desteğiyle içten yanmalı motora omuz atıyor ve elektrik desteği sağlıyor.

Atmosferik motorlarda turbo var mı?

Turbo motorlar daha küçük yapıda olduğu için daha az yakıt tüketiyor. Yani atmosferik bir motorun altı silindirle ürettiği gücü turbo motorlar dört silindirle üretebiliyor. ... Daha az yakıt daha az emisyona sebep olduğundan dolayı turbo motorlar daha çevreci bir yapıya sahip.