Silifke oyunu ne demek?

İçindekiler:

  1. Silifke oyunu ne demek?
  2. Silifke oyunu hangi yöreye aittir?
  3. Silifke yoğurdu nedir?
  4. Silifke yoğurdu nereden alınır?
  5. Silifke'nin yoğurdu meşhur mudur?
  6. Silifke ilçesi hangi ilimize aittir?

Silifke oyunu ne demek?

Genel olarak Silifke halk oyunları mizahi öğeler taşıyan aşk ve sevgi temalarını işleyen oyunlardır. Açık alanlarda ya da kapalı mekânlarda oynanır. Kadın-erkek karışık oynanan oyunlardır. Temel oyun adımı, bir ayağın topuğu ve diğer ayağın pençesi üzerinde topallar gibi sürekli sekmesidir.

Silifke oyunu hangi yöreye aittir?

''Silifke'nin yoğurdu ah seni kimler doğurdu?'' dizeleriyle yediden yetmişe herkesin hafızalarına kazınan türküde adı geçen Mersin'in Silifke ilçesinin meşhur yoğurdunun yaklaşık 300 yıllık bir mazisi bulunuyor.

Silifke yoğurdu nedir?

Silifke yoğurdu tamamen doğal bir ürün. Yoğurdun içinde katkı maddesi yok ve tamamen doğal. Ancak raf ömrü diğer yoğurtlara göre daha kısa” dedi. Nurettin Kaynar, Silifke'nin Türkiye'nin çilek üretiminin yüzde 50'sini karşıladığına dikkat çekerek, “İhracatın da yüzde 65'lik kısmı Silifke'den gerçekleştiriliyor.

Silifke yoğurdu nereden alınır?

Silifke'de yoğurt nerede yenir diyenler soluğu Gözde Restoran'da alacak.

Silifke'nin yoğurdu meşhur mudur?

Silifke'nin en önemli ve en meşhur ürünleri, yoğurt ve ayrandır.

Silifke ilçesi hangi ilimize aittir?

Silifke ülkemizin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Mersin iline bağlı bir ilçedir. İl merkezine 85 kilometre uzaklıkta bulunan Silifke ilçesi Toros Dağları ve Akdeniz arasında yer almaktadır. Mersin ilini İç Anadolu'ya bağlayan Silifke önemli bir güzergahta bulunmaktadır.