Evlilik için gerekli belgeler nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Evlilik için gerekli belgeler nereden alınır?
  2. Nikah için ehliyet olur mu?
  3. Evlilik için hangi fotoğraf nasıl olmalı?
  4. Evlilik için biyometrik fotoğraf olur mu?

Evlilik için gerekli belgeler nereden alınır?

Evlenecek çiftler bu belgelerle sağlık ocağı ve nüfus müdürlüğüne giderek işlemlerini yaptırıyor. Bu iki kurumdan alınan belgeler nikahı kıyacak olan köy muhtarına teslim ediliyor. Belgeleri onaylama ve nikah kıyma işlemleri de yine köy muhtarı tarafından yapılabiliyor.

Nikah için ehliyet olur mu?

Nüfus idarelerince aile kütük kayıtlarına dayanılarak düzenlenen ve nüfus açısından evlenmesine engel bir halinin bulunup bulunmadığını gösteren belge, evlenme ehliyet belgesi olarak adlandırılır. Yine nüfus müdürlüklerinden alınan nüfus kayıt örnekleri de evlenme ehliyet belgesi olarak kabul edilir.

Evlilik için hangi fotoğraf nasıl olmalı?

5- Vesikalık 4 adet fotoğraf (Fotoğrafın son altı ay içinde çekilmiş, 4,5x6 ebatında olması gerekmektedir. Renkli fotokopi kabul edilmemektedir. Kadın fotoğrafında alın ve çene açık, erkek fotoğrafında ise baş açık olacaktır. Biyometrik fotoğraf kabul edilmemektedir.)

Evlilik için biyometrik fotoğraf olur mu?

2-Çiftlerin evlilik için sağlık raporu. 3-Vesikalık 4 adet fotoğraf (Fotoğrafın son altı ay içinde çekilmiş, 4,5x6 ebatında olması gerekmektedir. Renkli fotokopi kabul edilmemektedir. ... Biyometrik fotoğraf kabul edilmemektedir.)