Modüler ders ne demek?

İçindekiler:

  1. Modüler ders ne demek?
  2. Modüler programlama modeli nedir?
  3. Modül kavramı nedir?
  4. Modüler icerik nedir?
  5. Modüler öğretim nedir eğitim Bilimleri?
  6. Modül Yapısı nedir?
  7. Belirtke tablosunda neler yer alır?
  8. Modüler eğitim nedir kpss?
  9. Belirtke tablosu nedir Eğitim Bilimleri?
  10. Kapsam geçerliliği ne demek?

Modüler ders ne demek?

Modül, parça daha doğrusu makinanın parçası anlamındadır. Modüler Eğitim, eğitilen kişiyi makinenin uyumlu her hangi parçasından biri haline getirir. Ne kadar makine ve makinenin ne kadar parçası varsa o kadar ders vardır. Öğrenci hangi makinenin parçası olacağını kendisi seçer.

Modüler programlama modeli nedir?

Modüler programlama: “Öğrenme-öğretme etkinliklerinin kendi kendine öğrenme olanağı sağlayacak tarzda kendi içinde bütünlüğü olan ve birbirlerini işlevsel olarak tamamlayacak biçimde bağımsız öğrenme elemanları şeklinde düzenlenmesidir.

Modül kavramı nedir?

Soyut cebirde, bir halka üzerindeki modül kavramı, alandaki vektör uzayının genelleştirilmiş gösterimidir. Halkanın ögeleri ile modülün ögeleri arasında tanımlanan çarpım, hem parametreler hem de uygun halka çarpımında dağılımsaldır. ...

Modüler icerik nedir?

Modüler yaklaşım nedir? Modüler yaklaşım, Vygotsky tarafından geliştirilmiş çağdaş içerik yaklaşımıdır. Modüller birbirinden bağımsız ünite ve konuların öğretilmesinde kullanılır. Modüller arasında aşamalılık yoktur.

Modüler öğretim nedir eğitim Bilimleri?

Sonuç olarak modüler öğretimi, herhangi bir öğrenme-öğretme sürecinde, içeriğin belirli analizlere dayanılarak kendi içinde küçük bütünler olarak düzenlendiği, bireysel öğrenmeye ve yeterlik geliştirmeye dayalı bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçlayan öğretim yaklaşımı olarak tanımlamak mümkündür.

Modül Yapısı nedir?

Modüler yapı, birimlerden oluşan ya da bir diğer deyişle parçalardan oluşan düzene deniyor. Buradan da anlaşılacağı gibi, modüler yapılar, birimlerin isteğe göre düzenlenmesi sonucu elde edilen düzenli yapıya deniyor.

Belirtke tablosunda neler yer alır?

Bir eğitim programında yer alan hedef ve hedef davranışlarla, program içeriğinin iki boyutlu bir çizelge üzerinde gösterilmesine “Belirtke Tablosu” denir. Eğitim durumları ve sınama durumlarının özünü oluşturur. Özellikle sınama durumlarında ölçme aracının kapsam geçerliliğini sağlamada kılavuzluk yapar.

Modüler eğitim nedir kpss?

“Bireyin kendi kendisine öğrenmesini sağlayacak biçimde etkinliklerin düzenlendiği, bütünlüğü olan ve birbirini tamamlayan bağımsız öğrenme birimlerinden oluşan bir öğretim yaklaşımıdır.” (Sönmez,2008,s. 138) Öğretim sürecinde, öğrenme ve öğretme etkinliklerinin kendi içinde bütünlüğü olan ve birbirini işlevsel olarak ...

Belirtke tablosu nedir Eğitim Bilimleri?

Eğitim hedef-davranışlarla, program içeriğinin iki boyutlu bir çizelge üzerinde gösterilmesine belirtke tablosu denir.

Kapsam geçerliliği ne demek?

Kapsam geçerliği, bir bütün olarak testin ve testteki herbir maddenin amaca ne derece hizmet ettiğidir. Bir testin kapsam geçerliği; o testteki toplam maddelerin ölçülecek davranışı ve konu içeriğini örnekleme derecesine ve testteki herbir maddenin ölçmek istediği davranışı ne derece iyi ölçtüğüne bağlıdır.