Vusül ne demek?

İçindekiler:

  1. Vusül ne demek?
  2. Usul nedir dini?
  3. Tasavvufta hak ne demek?
  4. Vuslata Hasret ne demek?
  5. Hak Allah'ın ismi midir?

Vusül ne demek?

[l ince] (ﻭﺻﻮﻝ) i. (Ar. vuṣūl) Ulaşma, erişme, varma, muvâsalat: Zîrâ Hakk'a vusulden sonra rücû olmaz (İsmâil Hakkı Bursevî).

Usul nedir dini?

Sözlükte “kök, esas, kaide” anlamlarına gelen asl kelimesinin çoğulu usûl bir kimsenin soy bakımından asıllarını yani anne, baba, onların anne ve babaları şeklinde yukarıya doğru devam eden, kendisine kan bağıyla bağlı üst soy hısımlarını ifade eder.

Tasavvufta hak ne demek?

Hakk gerçek ve doğru anlamlarına geldiği gibi aynı zamanda İslamda Allah'ın isimlerinden biridir ve bu söz kişinin Tanrı ile birleşip-bütünleştiği, Tanrı'nın kişide vücut bulduğu veya kişinin varlığının Tanrının varlığı içerisinde eriyip yok olduğu (Hulul) diğer bir ifade ile Tanrı'nın varlığının kişinin vücudunda yüz ...

Vuslata Hasret ne demek?

Türk Dil kurumuna göre vuslat kelimesi sevdiğine kavuşmak olarak ifade edilmektedir. Hasret ile istediğine kavuşmak özlem gidermek anlamında kullanılmaktadır.

Hak Allah'ın ismi midir?

El-Hakk Esmaül Hüsnası'nın anlamı varlığı hiçbir zaman değişmeden duran ve var olan anlamına gelmektedir. Allah'ın 99 isminden biri olan El-Hakk Esmaül Hüsnası'nın faziletleri de bulunmaktadır. El-Hakk Anlamı Nedir? ... - El-Hakk varlığı hakiki olan isimdir.