Kültür testi ne demektir?

İçindekiler:

  1. Kültür testi ne demektir?
  2. Polimikrobiyal üreme görüldü ne demek?
  3. Kültür testi çalışması ne demek?
  4. Üreme Durumu kültür testi çalışması ne demek?

Kültür testi ne demektir?

Kültür, tıbbi anlamda laboratuvar ortamında yapay uygulamalarla üretilen bakteri kolonisine verilen isimdir. Bakteriyoloji, mikrobiyoloji ve patoloji alanındaki bilimsel çalışmalara katkıda bulunan kültür; bakterilerin özellikleri ve etkileri ile ilgili çeşitli bilgiler edinmemize yardımcı olur.

Polimikrobiyal üreme görüldü ne demek?

· Salmonella, Shigella, Campylobacter cinsinden bakteri üremedi: Dışkı örneğinde olmaması gereken bakterilerin üremediğini göstermektedir. · Polimikrobiyal üreme: İdrar örneğinin uygun bir şekilde alınmadığını ve gaita ile bulaş olduğunu göstermektedir.

Kültür testi çalışması ne demek?

Kültür testi, kanınızdaki bakteri, maya ve diğer mikroorganizmalar gibi yabancı istilacıları kontrol eden bir testtir. Bu patojenlerin kan dolaşımınızda olması, bakteriyemi olarak bilinen bir durum olan bir kan enfeksiyonunun işareti olabilir. Pozitif kültür testiniz, kanınızda bakteri olduğu anlamına gelir.

Üreme Durumu kültür testi çalışması ne demek?

İdrar kültüründe üreme olması ise pozitif idrar kültürü olarak adlandırılır ve hastada muhtemelen bir idrar yolu enfeksiyonu veya mesane enfeksiyonu olduğu anlamına gelir.