Uyuşturucuya denetim serbestlik var mı?

İçindekiler:

  1. Uyuşturucuya denetim serbestlik var mı?
  2. Denetimli serbestlik yasasından kimler yararlanır?
  3. Denetimli serbestlik dosya kapanması nedir?
  4. Uyuşturucu denetimli kaç yıl?
  5. Denetimden kimler yararlanamaz?
  6. Denetimli serbestlik kaç ay sürer?
  7. Denetimli serbestlik hangi durumlarda verilir?
  8. Denetimli serbestlik neden verilir?

Uyuşturucuya denetim serbestlik var mı?

(1) Denetimli serbestlik tedbiri; 5237 sayılı Kanunun 191 inci maddesi gereğince; kullanmamakla birlikte, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında denetimli serbestlik tedbirine karar verilmesidir. (2) Mahkemece karar Cumhuriyet başsavcılığına gönderilir.

Denetimli serbestlik yasasından kimler yararlanır?

Hükümlünün tüm şartları yerine getirmesi halinde denetimli serbestlikten faydalanabilir. Açık cezaevinde olan kişilerin ve 1 yıldan az cezası kalan kişiler denetimli bir şekilde serbest kalabiliyor. ... Tüm denetim serbestlik hakkı elinden alınarak, ceza artışı da olabiliyor.

Denetimli serbestlik dosya kapanması nedir?

Denetimli Serbestlik Dosya Kapanması Hapis cezasına alternatif olarak sunulan ve bir suçu işlediği mahkeme tarafından sabit olmasına rağmen, failin cezaevine girmeden cezasını çekmesini sağlayan bir ceza infaz hukukudur. Denetimli serbestlik sisteminde dosya kapandığı zaman kişi suçunu infaz etmiş sayılmaktadır.

Uyuşturucu denetimli kaç yıl?

Geçici düzenleme uyarınca özellikle terör, uyuşturucu ticareti, cinsel saldırı ve istismar suçları, kasten öldürme, yüzün sürekli değişikliğine sebebiyet veren kasten yaralama suçu ve kadına karşı şiddet, işkence ve eziyet suçları ile özel hayatın gizliliğine ilişkin suçlar hariç 'ye kadar işlenen suçlarda, ...

Denetimden kimler yararlanamaz?

Denetimli serbestlik, 5275 sayılı Kanunun 105/A maddesi ile yeniden düzenlenmiştir. Hükümlü olan kişi henüz cezaevine girmemişse, ceza miktarı ne olursa olsun denetimli serbestlik yasasından yararlanması mümkün değildir.

Denetimli serbestlik kaç ay sürer?

Denetimli serbestlik süresi 3 yıl olarak uygulanacaktır. Bazı süreli hapis cezalarına mahkum olanlar cezalarının 1/2'sini infaz kurumunda çektikleri takdirde koşullu salıverilme hükümlerinden yararlanacaktır.

Denetimli serbestlik hangi durumlarda verilir?

20 tarihinden önce işlenen suçlarda, sıfır-altı yaş grubunda çocuğu bulunan ve koşullu salıverilmesine 4 yıl veya daha az süre kalan kadın hükümlüler hakkında denetimli serbestlik hükümleri uygulanacaktır. Ayrıca 70 yaşını bitirmiş hükümlüler hakkında da denetim süresi 4 yıl olarak uygulanır.

Denetimli serbestlik neden verilir?

Denetimli serbestlik yasası, kişinin ailesiyla bağlarını sürdürebilmesi ve dış dünyayayla uyum sağlayabilmesi gerekçesiyle çıkartılmış bir yasadır. Hükümlü cezasını cezaevinde infaz ederken koşullu salıverilmesine belli bir süre kalınca tahliye edilerek dışarda sosyal hayat içerisinde denetim altında tutulmaktadır.