Koroner arter hastalığı nasıl teşhis edilir?

İçindekiler:

  1. Koroner arter hastalığı nasıl teşhis edilir?
  2. Minimal koroner arter hastalığı nedir?
  3. Koroner arter hastalığı nedir makale?
  4. Kalsifikasyon nedir ne demek?

Koroner arter hastalığı nasıl teşhis edilir?

Hastalığın teşhisinde kullanılan bir takım yöntemler bulunmaktadır. Özellikle EKG ve Efor testi Koroner Arter Hastalığının teşhisinde oldukça önemlidir. EKG (elektrokardiyografi) kalbin elektriksel aktivitelerini kayıt altına alınması için kullanılan bir tanı yöntemidir.

Minimal koroner arter hastalığı nedir?

Koroner arter hastalığı, kalbi besleyen damarlar olan koroner arterlerin duvarında kolesterol içerikli yağlı plakların birikerek yıllar içinde damarı tıkaması sonucu oluşmaktadır. Damar duvarındaki yağ birikim sürecine “ateroskleroz” denir.

Koroner arter hastalığı nedir makale?

Amaç: Koroner arter hastalığı (KAH), kalp hastalıkları içerisinde en yaygın olanıdır. KAH, kalbin kendi dokusuna kan sağlayan koroner arterlerin daralması sonucunda meydana gelmektedir. Damarların daralması endotel duvarlarında kolesterol ve diğer maddelerin birikerek plak oluşumu sonucunda oluşur.

Kalsifikasyon nedir ne demek?

Kalsifikasyon Türk dil kurumuna göre kireç taşı durumuna dönüşme demektir. Tabi ki de tıptaki anlamı daha farklıdır. Kalsifikasyon tıpta bir dokunun sertleşmesi ve kemiksi bir doku haline gelmesi anlamında kullanılır.