Birevim caiz mi?

İçindekiler:

  1. Birevim caiz mi?
  2. Fuzulev faiz mi?
  3. Hizmet bedeli faize girer mi?
  4. Fuzulev in sahibi kim?
  5. Faizsiz kredi çekmek haram mi?
  6. Emlakçı nın kazandığı para helal midir?
  7. Kredi kartı ile alışveriş yapmak caiz mi?
  8. Bankanın havale ücreti alması caiz mi?

Birevim caiz mi?

Birevim modelinde faiz, vade farkı gibi haksız kazanç sağlayan ve müşteriye ek maliyet getiren uygulamaların hiçbiri bulunmaz. ... Faiz tabi ki dinimizce haramdır.

Fuzulev faiz mi?

Çekilişe katılmadığınız bir model tercih ederseniz evinizi beraber belirlediğimiz bir sürede alırız ve size teslim ederiz. Taksitlerinizi öderken faiz ödemezsiniz. Taksit vadeniz için vade farkı ödemezsiniz. Eğer istemezseniz eviniz için peşinat da ödemezsiniz.

Hizmet bedeli faize girer mi?

Bir iş veya bir hizmet ya da mal karşılığında alınan bedel helaldir. ... Dolayısıyla kredi kartı ile yapılan alışverişlerde, bankanın verdiği hizmet karşılığında anlaşma gereği iş yeri sahiplerinden komisyon adı altında almış olduğu ücret, faiz olarak değerlendirilemez.

Fuzulev in sahibi kim?

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Fuzul Otomotiv Dış Ticaret ve İnşaat A.Ş.'yi kardeşleriyle birlikte 1992 yılında kurdu.

Faizsiz kredi çekmek haram mi?

Diyanet: Kurumumuz faizli kredi kullanmanın caiz olmadığını belirtmiştir. ... Açıklamada, kurulun öteden beri verdiği fetvalarda, İslam'da faizin kesin olarak haram kılındığını açıkça ifade ettiği belirtildi.

Emlakçı nın kazandığı para helal midir?

Diyanet'e göre, bir malın peşin olarak alınıp satılması caiz olduğu gibi, vadeli (veresiye) satışı da caiz. Bir malın taksit sayısına göre, farklı fiyatlarla satışa sunulmasının da caiz olduğuna" dikkat çeken Diyanet, emlakçının, yaptığı iş karşılığında aldığı komisyon ücretini de helal buldu.

Kredi kartı ile alışveriş yapmak caiz mi?

Sual: Her türlü alış verişte, kredi kartı kullanmak caiz midir? CEVAP Kredi kartı kullanmak caizdir. Kredi kartı ile bir malı taksitle daha pahalı almak da caizdir. Zaruretsiz kredi kartından nakit çekip faiz ödemek caiz değildir.

Bankanın havale ücreti alması caiz mi?

»Borcun EFT ve havale gibi yollarla gönderilmesi karşılığında ücret ödenmesi caiz midir? Bir borç EFT veya havale gibi para transfer yollarıyla ödenir ve bu işlemden dolayı masraf oluşursa verilen hizmetin karşılığı olarak makul bir ücretin alınması caizdir.