Lami Çelebi Hamsesi var mı?

İçindekiler:

  1. Lami Çelebi Hamsesi var mı?
  2. Nefahatül üns hangi tür eserdir?
  3. Nefahatül üns adlı eseri Türkçeye kim çevirmiştir?
  4. Nefahatül üns hangi esere örnek?
  5. Nefahatül üns kim cevirdi?

Lami Çelebi Hamsesi var mı?

Hamse sahibi olan sanatçılar: Nizami Gencevi, Ali Şîr Nevaî, Taşlıcalı Yahya Bey, Hamdullah Hamdi, Nevizade Atayi, Lâmiî Çelebi,Taşlıcalı Yahya, Behişti Ahmet Sinan Çelebi, Bostanlı Sabit, Bursalı Celilî, Hayati, Genceli Nizami, Ahmed Rıdvan, Kara Fazlı, Hamizade Celili, Fikri Derviş Çelebi, Kalkandelenli Mu'di ...

Nefahatül üns hangi tür eserdir?

Sûfîleri anlatırken kronolojik sırayı veya yaşadıkları bölgeleri esas almamış, tasavvufî hareketlere ve tarikatlara mensup olanları bir arada anlatmaya çalışmıştır. Böylece eser bir tür tasavvuf tarihi niteliği kazanmış ve tasavvuf tarihi bakımından değerli bir eser olmuştur.

Nefahatül üns adlı eseri Türkçeye kim çevirmiştir?

Nureddin Abdurrahman b. Ahmed Câmî. Nefahat el-Üns Tercümesi. çev. Lâmiî Çelebi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı, OE Yz 0093. Nureddin Abdurrahman b. Ahmed el-Câmî.

Nefahatül üns hangi esere örnek?

nefahatü'l-üns
  • abdurrahman cami'nin eseri. evliya menkıbeleri. ( bkz: süleyman uludağ)(bkz: tezkiretü'l-evliya)(bkz: lamii çelebi) ...
  • molla abdurrahman cami hazretlerinin sufi tabakatı, evliya menkıbeleri eseridir. molla cami; evliya menakıbnamelerini, bir tabakat eseri formatında sunar.
BE

Nefahatül üns kim cevirdi?

EVLİYA MENKIBELERİ (Nefahâtü'l Üns) Tercüme ve Şerh: Lâmiî Çelebi - Abdurrahman Câmî - Lâmiî Çelebi | Nadir Kitap.