15 Temmuz Şehitler köprüsünden Otağtepe ye nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. 15 Temmuz Şehitler köprüsünden Otağtepe ye nasıl gidilir?
  2. Otağtepe Fatih Korusu hangi durakta?
  3. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü hangi Otobüs gider?
  4. Fatih Korusu saat kaça kadar açık?
  5. Otağtepe ne zaman yapıldı?
  6. Otağtepe ismi nereden gelir?

15 Temmuz Şehitler köprüsünden Otağtepe ye nasıl gidilir?

Metrobüs ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü durağında ininiz. Köprünün altından geçerek otobüs durağından 14M'ye binerek Otağtepe durağında indiğinizde Otağtepe'ye ulaşabilirsiniz.

Otağtepe Fatih Korusu hangi durakta?

Cevizlibağ'dan kalkan 500T numaralı otobüs hattına binip Fatih Sultan Mehmet köprüsü'nden sonraki ilk durak olan Kavacık'ta inip buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yakınından geçiyor: 251, AVCILAR - SÖĞÜTLÜÇEŞME, ZINCIRLIKUYU - SÖĞÜTLÜÇEŞME.

Fatih Korusu saat kaça kadar açık?

İçerisinde otoparkı bulunan Fatih Korusunda otopark ücreti de bulunmamaktadır. Fatih Korusu hafta içi ve hafta sonu her gün ziyaret edilebilir. Yaz aylarında saat 10:30 ila 17:30 arasında hizmet verilirken, kış aylarında havanın erken kararmasıyla daha erken kapanabilir.

Otağtepe ne zaman yapıldı?

hz.osman (ra) döneminden (655),fatih sultan mehmet han 1453 tarihine kadar yapılan tüm istanbul muharebelerinin yeri otağtepe olmuştur.

Otağtepe ismi nereden gelir?

Buraya savaş dönemlerinde Otağtepe yapıldığı için ismi Otağtepe olarak bilinir. ... Buraya Fatih'in çadırı kurularak savaş stratejisi geliştirilmiştir. Tarih sayfalarındaki bilgilere göre ilk Otağ-ı Hümayun ise burada kurulmuştur. Fatih Sultan Mehmet için burası tam bir karargâh olmuştur.