İş sağlığı ve güvenliği kanunu uzatıldı mı?

İçindekiler:

  1. İş sağlığı ve güvenliği kanunu uzatıldı mı?
  2. ISG uzmanlık sınavı 2021 ne zaman?
  3. C sınıfı uzmanlar tehlikeli sınıfa ne zamana kadar bakabilir?
  4. B Sınıfı Uzman A sınıfına ne zamana kadar bakabilir?
  5. C sınıfı iş güvenliği uzmanı tehlikeli sınıfa bakabilir mi?
  6. Kamuda iş sağlığı ve güvenliği ne zaman yürürlüğe girecek?

İş sağlığı ve güvenliği kanunu uzatıldı mı?

Tıklayınız. TBMM'ye Ak Parti tarafından sunulan kanun teklifine göre, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun, kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için yürürlüğe girmesi 23 tarihine kadar ertelenmektedir. Kanun teklifi için tıklayınız.

ISG uzmanlık sınavı 2021 ne zaman?

İSG sınavı, bu yıl 12 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşecek. Sınavın başvuruları ise 22 Kasım tarihinde alınmaya başlanacak ve 1 Kasım tarihinde sona erecek.

C sınıfı uzmanlar tehlikeli sınıfa ne zamana kadar bakabilir?

Bunagöre; C sınıfı iş güvenliği uzmanları az tehlikeli işyerlerine ilave alarak tehlikeli sınıfta yeralan işyerlerinde 01.07.2020 tarihine kadar; B sınıfı iş güvenliği uzmanları az tehlikeli ve tehlikeli işyerlerine ilave alarak çok tehlikeli sınıfta yeralan işyerlerinde 01.07.2020 tarihine kadar; görev yapabilecekler.

B Sınıfı Uzman A sınıfına ne zamana kadar bakabilir?

2012 yılında yayınlanan İş Güvenliği Kanununda değişiklik yaparak bu mümkün kılınmıştır. İlgili kanunda belirtildiği üzere B sınıfı iş güvenliği uzmanlarının çok tehlikeli sınıfa bakması 31.12.2023 tarihine kadar izinle mümkün hale getirilmiştir.

C sınıfı iş güvenliği uzmanı tehlikeli sınıfa bakabilir mi?

6331 Sayılı İş Güvenliği Kanununa göre işyerleri belirli tehlike sınıflarına göre sınıflandırılmışlardır. ... B sınıfı iş güvenliği uzmanları ise tehlikeli sınıftaki işletmelerden sorumlu olabilmektedir. C sınıfı iş güvenliği uzmanları ise sadece az tehlikeli sınıftaki işletmelere bakabilmektedir.

Kamuda iş sağlığı ve güvenliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Maddesine gore, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin 6. maddesi ve iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesine ilişkin 7. maddesi, 4857 sayılı İş Kanununun mülga 81 inci maddesi kapsamında çalışanlar ha- riç kamu kurumları için 1/7/2020 tarihinde yürürlüğe girecektir.