Sahte paraya ne kadar ceza verilir?

İçindekiler:

  1. Sahte paraya ne kadar ceza verilir?
  2. Parada sahtecilik hangi mahkeme bakar?
  3. TCK 197 katalog suç mu?
  4. Kalpazanlık suçu nedir?
  5. Günlük para cezası ne kadar?
  6. Para Yırtmanın cezası nedir?
  7. Türk Ceza Kanunu Madde 195 nedir?
  8. TCK 197 1 maddesi nedir?
  9. Resmi belgede sahtecilik suçu ne zaman oluşur?
  10. Kalpazan demek suç mu?
  11. Para yakmak nedir?
  12. Demir para eritmek suç mu?
  13. TCK 195 cezası ne kadar?
  14. 151 madde nedir?
  15. 204 1 madde nedir?

Sahte paraya ne kadar ceza verilir?

5237 sayılı yasanın 197/1. maddesinde parada sahtecilik suçu “Memlekette veya yabancı ülkelerde kanunen tedavülde bulunan parayı, sahte olarak üreten, ülkeye sokan, nakleden, muhafaza eden veya tedavüle koyan kişi iki yıldan oniki yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.” şeklinde ...

Parada sahtecilik hangi mahkeme bakar?

Ancak resmi belgede sahtecilik suçunun kamu görevlisi tarafından işlenmesi halinde görevli mahkeme Ağır Ceza Mahkemesi olacaktır. Resmi belgede sahtecilik suçunda yetkili mahkeme ise failin kamu görevlisi olup olmamasına bağlı olarak suçun işlendiği yer Ağır Ceza veya Asliye Ceza Mahkemeleridir.

TCK 197 katalog suç mu?

Parada sahtecilik suçu, Türkiye'de veya yabancı bir ülkede kendi kanunlarına uygun bir şekilde tedavülde bulunan bir parayı, sahte bir şekilde üretmek (basma), sahte olduğunu bilerek ülkeye sokmak, nakletmek, muhafaza etmek veya tedavüle sokma biçiminde fiillerle işlenen seçimlik hareketli bir suçtur (TCK md.197).

Kalpazanlık suçu nedir?

Kalpazanlık suçu Türk Ceza Kanunu'nda parada sahtecilik başlığı altında tanımlanmıştır. Bu addaki 197. maddeye göre, parayı sahte olarak üreten, ülkeye sokan, nakleden, muhafaza eden veya tedavüle koyan kişi, iki yıldan on iki yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Günlük para cezası ne kadar?

Suçun kanunda belirlenen cezası sadece adli para cezası ise bu durumda genel sınırlar olan en az 5 gün, en fazla 730 gün ceza yaptırımı karşılığında, günlüğü en az 20 TL en fazla 100 TL üzerinden adli para cezası belirlenmelidir (TCK md. 52/1-2).

Para Yırtmanın cezası nedir?

Para yırtma suçu, 7 yıla kadar hapislik veya asgari ücretin 130 katına kadar para cezası gerektiren bir suçtur.

Türk Ceza Kanunu Madde 195 nedir?

Madde 195- “(1) Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

TCK 197 1 maddesi nedir?

(1) Memlekette veya yabancı ülkelerde kanunen tedavülde bulunan parayı, sahte olarak üreten, ülkeye sokan, nakleden, muhafaza eden veya tedavüle koyan kişi, iki yıldan oniki yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Resmi belgede sahtecilik suçu ne zaman oluşur?

Kamu görevlisinin suç konusu resmi evrakın gerçeğini düzenleme yetkisi yoksa, düzenlenen sahte evrak nedeniyle resmi evrakta sahtecilik suçu da oluşmaz. Kanundaki özel hüküm gereği bazı belgelerin gerçeği kamu görevlisi tarafından düzenlenmese bile resmi evrakta sahtecilik suçunun konusunu oluşturur.

Kalpazan demek suç mu?

Aynı şekilde bir kişiye dolandırıcı hırsız demek kalpazan demek üç kağıtçı demek hakarettir. Ancak o kişiye isnat etmiş olduğunuz bu suçlamaları ispat ederseniz hakaret suçu olmaz . ... Hakaret suçunun cezası 3 aydan başlar 2 yıla kadar hapis cezasıdır.

Para yakmak nedir?

Kripto para ekosisteminde oldukça yaygın olan “Coin Burn”, “Token Burn” ya da “Coin Yakma İşlemi”, mevcut kripto paraların belli bir kısmının kalıcı biçimde dolaşımdan çıkarılması anlamına gelir.

Demir para eritmek suç mu?

500 $'ı 1 centlik madeni paralara dönüştürüp erittiğimizde 1000 $ değerinde metal elde edilir bu yüzden madeni para eritmek ABD'de suçtur.

TCK 195 cezası ne kadar?

I. Genel Olarak. Madde 195- “(1) Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

151 madde nedir?

(1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

204 1 madde nedir?

(1) Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.