Diz desteği ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Diz desteği ne işe yarar?
  2. Patella destekli dizlik ne zaman kullanılır?
  3. Dizlik Korse ne işe yarar?
  4. Patella destekli dizlik neden kullanılır?
  5. Patella desteği nedir?

Diz desteği ne işe yarar?

Dizlik Ne İşe Yarar? Dizlik; sporcunun olası düşme ya da çarpma esnasında hassas bir yapıya sahip diz bölgesini korumaya yardımcı olan bir ekipmandır. Yastıklı yapısıyla diz kapağı zedelenmelerinin önüne geçen dizlik, koruma sağladığı gibi eklemleri destekleyerek spor yapmayı kolaylaştırır.

Patella destekli dizlik ne zaman kullanılır?

Patella Destekli Dizlik Menisküs yaralanmalarında, hafif derece travmalarda, osteoartritte ve kireçlenmelerde kullanılan bu dizlik koruyucu amaçlı olup ısı ve kompresyon amaçlı kullanılır.

Dizlik Korse ne işe yarar?

Spor aktiviteleri esnasında koruma amaçlı kullanılır, kasları uyararak performansı arttırır ve diz bölgesini sıcak tutarak eklemleri güçlendirir.

Patella destekli dizlik neden kullanılır?

Patella ve Ligament Destekli Dizlik Hafif burkulmalarda ve diz instabilitesini sağlama amaçlı olarak kullanılan bu dizlik, ısı ve kompresyon sağlamakta olup olası burkulma ve yaralanmalara karşı koruma sağlar. Yan taraflarında bulunan esnek balenler dize binen yükü hafifletir.

Patella desteği nedir?

Patella ve Ligament Destekli Dizlik Neopren malzemeden üretilmiş olup, anatomik olarak tasarlanmıştır. Yandaki esnek balenler stabilizasyonu arttırarark dize binen yükü hafifletir. Öndeki art bantları üst baldırda kullanım kolaylığı sağlar. Patella çevresi açıktır ve pedle desteklenmiştir.