Enginar bir sebze midir?

İçindekiler:

  1. Enginar bir sebze midir?
  2. Enginar meyve mıdır?
  3. Incir meyve midir sebze midir?
  4. Patlıcan meyve midir sebze mi?
  5. İncir ağacı nasıl Tozlaşır?

Enginar bir sebze midir?

Enginar aslında bir çiçeğin tomurcuğudur. Enginarın sebze olarak tüketilen kısmı etli çiçek tablası ve brakte denilen yapraklardan oluşan baş kısmıdır. Çiçek henüz olgunlaşmadan, çiçek tablası üzerinde tüyler çıkınca enginar hasat edilir ve tüketilir. Enginar olgunlaşınca mavi-mor renkli muhteşem çiçekler açar.

Enginar meyve mıdır?

Enginar (Cynara scolymus), papatyagiller familyasından mavi-mor renkli çiçekler açan, 50-150 cm boyunda çok senelik otsu bir bitki. Güney Avrupa ve Akdeniz çevresinde yetişir.

Incir meyve midir sebze midir?

İncirler teknik olarak meyve değil, tersyüz edilmiş çiçekler. İncir ağaçları elma veya şeftali ağaçları gibi çiçek açmazlar. Çiçekleri armut şekilli bir kozanın içinde açar ve daha sonra olgunlaşıp yediğimiz meyvelere dönüşür.

Patlıcan meyve midir sebze mi?

Her ne kadar meyve ve sebze terimleri birbirlerine zıt anlamda kullanılmaktaysa da aslında botanik açıdan meyve kabul edilen birçok bitki kısımları mutfaklarda sebze olarak kullanılır. Örneğin patlıcan, domates, kabak gibi sebzeler aslında botanik bakımdan aynen erik, kayısı, şeftali gibi meyve sayılmaktadırlar.

İncir ağacı nasıl Tozlaşır?

Genelde tozlaşma için pek çok dişi ağacın yakınına sadece bir tane erkek ağaç dikilir. İncir bitkisinin çiçeklerinde tozlaşma olayı mazı böcekleriyle gerçekleşir. Bu olaya "Kaprifikasyon" denir. Meyvelerinin besin değeri yüksektir.