Vaktini şaşmamak deyimi ne demek?

İçindekiler:

  1. Vaktini şaşmamak deyimi ne demek?
  2. Darda kalmanın anlamı nedir?
  3. Halden anlamak deyiminin anlamı nedir?
  4. Akla düşmek deyim mi?
  5. Halden anlamak deyim mi?

Vaktini şaşmamak deyimi ne demek?

Vaktini şaşmamak deyiminin anlamı:Tam zamanında. ➡Vaktini şaşmamak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Vaktini şaşmaz o, göreceksin şimdi gelecek.

Darda kalmanın anlamı nedir?

Darda kalmak deyiminin anlamı:1. Zor duruma düşmek. ... ➡Darda kalmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Öğretmeninin karşısında darda kalmak istemeyen Ahmet, ödevini yapmayı hiç ihmal etmezdi.

Halden anlamak deyiminin anlamı nedir?

Hâlden anlamak deyiminin anlamı:Bir kimsenin içinde bulunduğu zor durumu kavrayarak, anlayıp sezerek hoşgörülü olmak, anlayış göstermek. ➡Hâlden anlamak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Dedem hâlden anlayan birisidir, bize iyi davranacağına eminim.

Akla düşmek deyim mi?

Bu yazımızda sizlere Aklına Düşmek deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ➡Anlamı ve Cümle içinde kullanımı ise şu şekilde; ➡Aklına Düşmek deyiminin anlamı:Hatırlamak, kafasında bir düşünce doğmak anlamlarına gelen bir deyimdir.

Halden anlamak deyim mi?

Bir kimsenin içinde bulunduğu zor durumu kavrayarak, anlayıp sezerek hoşgörülü olmak, anlayış göstermek.“Dedem hâlden anlayan birisidir, bize iyi davranacağına eminim.”