Peygamber efendimiz Berat Kandilinde nasıl dua ederdi?

İçindekiler:

  1. Peygamber efendimiz Berat Kandilinde nasıl dua ederdi?
  2. Berat Kandilinde ne dua edilir?
  3. 100 rekat namaz nasıl Kilinir Diyanet?
  4. 100 rekat namazın duası nasıl yapılır?
  5. Hangi Kandilde 100 rekat namaz kılınır?
  6. Iki kisi cemaat yapabilir mi?

Peygamber efendimiz Berat Kandilinde nasıl dua ederdi?

Muhammed, Berat gecesinde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını okurdu. Hz. Muhammed, Berat Kandili'nde şöyle dua ederdi; "Allah'ım!

Berat Kandilinde ne dua edilir?

Bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur'an-ı kerim okumalı. Peygamber efendimiz Berat gecesinde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını çok okurdu.

100 rekat namaz nasıl Kilinir Diyanet?

Namaza yatsıdan sonra başlanabilir. 100 rekatlık namazda okunan ihlası şerifleri 10 okumak yerine her rekatte 100 def'a okuyarak 10 selamda da kılınabilir. Ancak 50 selam ile 100 rek'at kılmak daha faziletlidir. vZira bu namazın özelliği, yapılan secdelerin çok olmasıdır.

100 rekat namazın duası nasıl yapılır?

100 Rekatlık Namaza "Ya Rabbi,senin rıza-i şerifin için namaza.Beni afv-ı ilahine,feyz-i ilahine mazhar eyle. Kasveti kalpden,dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip,süeda(iyiler) defterine kaydeyle." diyerek niyet edilir. Bu şekilde niyet edemeyenler "hacet namazına,hayır namazına" diye niyet edilebilir.

Hangi Kandilde 100 rekat namaz kılınır?

Berat Kandili'nde gece namazı kılmak çok sevaptır. Berat Gecesi kılınacak olan namazlardan birisi de 100 rekatlık namazdır.

Iki kisi cemaat yapabilir mi?

Peygamber, cemaatin iki kişiden meydana gelebileceğini ifade etmiştir (Buhârî, “Eẕân”, 35; Nesâî, “İmâmet”, 43-45). Buna göre imamdan başka bir kişinin katılmasıyla cemaat oluşur. ... Hanbelîler'e göre ise farz namazlarda değilse bile nâfile namazlarda mümeyyiz küçüğün cemaati oluşturması câizdir.