Yoğuşmalı kombiyi nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Yoğuşmalı kombiyi nasıl anlarız?
  2. Yoğuşmalı kombi ne kadar su atar?
  3. Kombi yoğuşma suyu tahliye borusu ne işe yarar?
  4. Kombide kaç litre su olur?
  5. Buderus kombi kaç derecede çalışmalı?
  6. Protherm Lynx Kombi kaç derece olmalı?
  7. Protherm kombi ECO modu ne işe yarar?
  8. Kombi de ECO ne demek?
  9. Kombide ECO tuşu ne işe yarar?
  10. Kombide Comfort modu ne demek?
  11. E.c.a Proteus Premix Eco mu Comfort mu?
  12. Eco mode ne demek?

Yoğuşmalı kombiyi nasıl anlarız?

olduğunu en basit şekilde şöyle anlayabiliriz; KOMBİNİZİN ALTINDA GİDER BORUSU VARSA VE KOMBİ ÇALIŞTIĞINDA BU BORUDAN DAMLAMA YAPIYORSA KOMBİNİZ YOĞUŞMALIDIR. Resimlerdende görebileceğiniz gibi yoğuşmalı kombide gidere hortum bağlanır ve sistemde yoğuşmadan dolayı biriken su tahliyesi için yoğuşma hortumu bağlanır.

Yoğuşmalı kombi ne kadar su atar?

Metalleri aşındırıcı özelliğe sahiptir. Yoğuşan suyun miktarı kombinin verimli çalıştığını gösterir. Kombi dış sıcaklığın düşük olduğu bir günde (uzun süre çalıştığı bir günde) 8 litreye kadar yoğuşma yapabilir.

Kombi yoğuşma suyu tahliye borusu ne işe yarar?

Yoğuşmalı kombiler çıkan su buharından elde ettiği sıcaklığı kullandığından dolayı, su buharı suya dönüşür. Bu sebepten yoğuşmalı kombilerde su tahliye borusu mevcuttur. ... – Yoğuşmalı kombilerin tahliye ettiği suyu asidik olduğu için 40 cm yükseklikte nötralizasyon sifonu takılmalıdır.

Kombide kaç litre su olur?

Tesisat su hacmi ve genleşen su miktarı : Kombilerde kullanılan genleşme tankı hacmi cihaz kapasitesine göre 6-10 litre arasında değişmektedir. Tesisattaki toplam su miktarı ise radyatör cinsi, boru çapı metrajı ile yakın ilişkilidir.

Buderus kombi kaç derecede çalışmalı?

Gündüz sıcaklığını 22 ⁰C, gece sıcaklığını 18 ⁰C civarlarında tutmak idealdir. Buna göre oda termostatı var ise üzerinden ayar yapılabilir. Eğer oda termostatı yok ise oda içindeki sıcaklık bir termometre yardımı ile ölçülebilir ve gece 18 ⁰C olacak şekilde kombi üzerinden sıcaklık ayarlanmalıdır.

Protherm Lynx Kombi kaç derece olmalı?

Lynx Kombiyi Kış Konumunda Çalıştırma Düğmeyi saat yönünde çevirdiğinizde ekranda kalorifer ısı derecesi görüntülenecektir. Bu şekilde beklentinize ve konforunuza göre ısıtma ayarı belirleyebilirsiniz. ► Merkezi sistem sıcaklığı radyatörlü sistemde min. 38°C max. 85°C dir.

Protherm kombi ECO modu ne işe yarar?

Fabrika ayarı “eco” ve KIŞ konumudur. Eco: Bu modda kombi ayarladığınız sıcaklık değerine ulaştığı zaman durur. Daha sonra ortamın ısı kaybına göre yeniden devreye girer. ... Kalorifer suyu sıcaklığı ayarlanan değerin üzerine çıktığı zaman alevin boyunu alçaltıp yükseltmektedir.

Kombi de ECO ne demek?

Demirdöküm Nitron condense kombilerde Eco modu mevcuttur. Eco modu tasarruf anlamına gelmektedir. Kombinin ekranında ECO Yazıyor ise tasarruf konumunuz açıktır . Tasarruf modundan çıkmak için kombi üzerindeki Eco düğmesine basılarak ECO yani tasarruf modunu kapatırsınız.

Kombide ECO tuşu ne işe yarar?

Kombiyi eco modunda kullanırsanız, kombiyi ayarladığınız su sıcaklığına göre +2 ila -14 derece aralıklarında daha az çalışarak tasarruflu ısınmanıza olanak verir. Eğer comfort modunda kullanırsanız +5 ila -10 derece aralıklarında daha sık çalışır ve gaz tüketimi biraz daha fazla olur.

Kombide Comfort modu ne demek?

Cihaz ayarlanan sıcaklığa gelince durur, sıcaklık düşünce yeniden çalışır. Comfort modu konfor modurur. ... Yani sıcaklık ayarlanan derecenin üstüne çıktığında alev boyunu alçaltıp yükseltir.

E.c.a Proteus Premix Eco mu Comfort mu?

Bir çok kombi modelinde olduğu gibi Eca Proteus Premix kombilerdede eco-comford modları bulunmaktadır. Eco mod adındanda anlaşılacağı üzere daha economik kullanım modu. Comfort modu ise konforlu ısınma modudur. Eco modda kombi daha az gaz tüketirken, comford modda biraz daha fazla gaz tüketir.

Eco mode ne demek?

ECO modu yakıt tüketiminizi en uygun duruma getiren bir fonksiyondur. Araçta belirli güç tüketen sistemlere (ısıtma, klima, takviyeli direksiyon vb.)